23. června 2022 • 22:30

Tragický konec v Jihlavě: slovenský jezdec na následky pádu zemřel

Autor: iSport.cz, paš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Smutná zpráva přišla od organizátorů 24hodinového závodu horských kol Jihlavská 24 MTB, který byl zároveň sólovým mistrovstvím Evropy. Extrémní klání skončilo tragicky pro slovenského jezdce Mariana Kisse (ročník 1979), jenž na trati upadl, a poté ho záchranáři převezli do nemocnice. Následkům zranění cyklista podlehl. Ve čtvrtek večer o tom informovali pořadatelé akce na svém webu.



„Přestože se Marianovi dostalo okamžité a odborné první pomoci od přítomných závodníků i pořadatelů a následně od přivolané záchranné služby, dnes nás, i přes maximální snahu a péči lékařů, bohužel opustil,“ stojí ve čtvrtečním prohlášení.

Desátý ročník Jihlavské 24 MTB se uskutečnil minulý víkend po dvouleté pauze kvůli koronavirové pandemii, po třinácti hodinách byl však kvůli tragické nehodě přerušen. „Vzhledem k vážnému zdravotnímu stavu závodníka a nemožnosti predikovat jeho další pozitivní stav, se rozhodli pořadatelé závod předčasně ukončit. Toto rozhodnutí ostatní závodníci akceptovali a potvrdili souhlasným potleskem,“ popisují organizátoři.

Nejhorší možný scénář se ovšem za pár dní vyplnil. „Jsou věci, na které se nedá připravit, na smrt závodníka, kamaráda. Jsme velmi zarmouceni,“ dodává pořadatelský tým.

I přes předčasný konec byli po třinácti hodinách vyhlášeni vítězové závodu. V hlavních kategoriích se z prvenství radovali česká účastnice Nikol Flašarová a mezi muži Marco Martins z Portugalska.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud