Deprese Evy Klepáčové: Kvůli nehodě manžela chtěla skočit z okna i se svou malou dcerou

Eva Klepáčová byla Káča i Nastěnka: Život jí zničila havárie Josefa Zímy
Zdroj: se souhlasem Nova Cinema
Hrátky s čertem: Princezna Dišperanda (Alena Vránová) a její služebná Káča (Eva Klepáčová) se chtějí vdát tak moc, že se kvůli tomu upíší samotnému peklu. Najde se nějaký odvážlivec, který je zachrání?Alena Vránová vzpomínala, že během natáčení pohádky Hrátky s čertem došlo k několika otravám. Kulisy totiž byly namalovány anilinovými barvami.Na roli Káči z pohádky Hrátky s čertem si dělala zálusk i Dana Medřická.Jména čertů (Belial, Karborund, Omnimor) v pohádce Hrátky s čertem pocházejí z latiny a hebrejštiny.+ 1 fotka+ 2 fotky

Herečku Evu Klepáčovou, Káču z pohádky Hrátky s čertem, stíhala v životě jedna rána za druhou. Poslední kapkou byla autonehoda jejího manžela Josefa Zímy. To vše ji dohnalo k velmi zoufalému činu, kterého se mohl dopustit jen člověk, jenž byl na pokraji svých sil...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 24. 06. 2022 11:00

Hrátky s čertem: Princezna Dišperanda (Alena Vránová) by se už chtěla konečně vdát, stejně jako její služka Káča (Eva Klepáčová). Když se před nimi zčistajasna objeví mládenec v mysliveckém a nabídne jim za podpis vlastní krví ženichy, neváhají a jdou do toho. Jenomže pak se mají kvůli tomu smažit v pekle. Zachrání je někdo? Na klasickou pohádku Hrátky s čertem se můžete podívat dnes ve 20:00 na Nova Cinema.

Rodina Evy Klepáčové

Herečka měla umělecké sklony v genech. Tatínek Antonín byl tanečníkem v Národním divadle. Maminka Kamila se také věnovala tanci, k tomu si ale ještě přibrala herectví. Eva po maturitě nastoupila na DAMU. Pak se usadila v libereckém Severočeském divadle. Ale jen na jednu sezónu. Natrvalo zakotvila v Realistickém divadle Zdeňka Nejedlého.

Málo známým faktem je, že již od počátku své kariéry působila v České televizi jako občasná konferenciérka a hlasatelka. Uplatnila se však také v rozhlase a dabingu. Nejvíce se proslavila namluvením Nastěnky z Mrazíka (1964). Ivánka se ujal její manžel Josef Zíma. Co se týče filmové kariéry, hereččin vrchol nastal s pohádkou Hrátky s čerty (1956) a válečným dramatem Tenkrát o Vánocích (1958), kde si zahrála sanitářku Vlastu.

Tragická dopravní nehoda Josefa Zímy

V říjnu roku 1959 tehdy sedmadvacetiletý Josef Zíma usnul za volantem a narazil s autem do stromu. Odnesla to zpěvačka Judita Čeřovská, která přišla o ledvinu. Další cestující, režisér Jiří Jungwirth, svým zraněním podlehl v nemocnici. Když se to Eva dozvěděla, zhroutil se jí celý svět.

Deprese Evy Klepáčové

Těžký psychický šok u ní vyvolal depresi. Byla přesvědčená o tom, že tato tragédie definitivně zničila jejich rodinný život. Rozhodla se vyskočit z okna vinohradského bytu, a to i s teprve několikaměsíční dcerkou Zuzanou. Tu jí naštěstí v poslední chvíli vytrhla z náruče Evina matka.

Herečka přežila, ale utrpěla vážná zranění. Lékaři ji sice dokázali dát znovu dohromady, psychické problémy ale přetrvávaly nadále. Kvůli maniodepresi musela být pod neustálým dohledem. Rok před smrtí dokonce zůstala upoutána na lůžko. Eva Klepáčová zemřela 18. června 2012 ve věku 79 let.

Zdroje informací: 

Wikipedia.org: Eva Klepáčová 

ČT24.cz: Zemřela herečka Eva Klepáčová

Idnes.cz: Zemřela herečka Eva Klepáčová, ladovská Káča a hlas Nastěnky

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články