Hlavní obsah

RockOpera Praha použila ve videoklipu ke skladbě Ámen záběry z filmu Nabarvené ptáče

RockOpera Praha představuje nový videoklip ke skladbě Ámen z rockové opery Maria Madonna. Ten vznikl ve spolupráci s režisérem Václavem Marhoulem, který v něm svolil použít záběry ze svého oceňovaného filmu Nabarvené ptáče. Marhoul je držitelem Českého lva, mimo Nabarveného ptáčete režíroval také snímky Tobruk a Mazaný Filip.

Klip k písni ÁmenVideo: RockOpera Praha

 
Článek

Střihu klipu se ujal Nikita Dovzhenko, který je také spoluautorem v zahraničí oceňovaného videa ke skladbě Pláč z hororové opery Vymítač.

„Chtěli jsme, aby se na videu podílel i filmař z našeho tvůrčího týmu. Nikita je náš dlouholetý spolupracovník a kamarád, který už několikrát dokázal, že má pro vyprávění příběhů obrazem obrovský cit. S úkolem sestříhat záběry z Nabarveného ptáčete do pouhých tří minut se popasoval na výbornou,“ řekla výkonná ředitelka, libretistka a zpěvačka Pavla Forest.

Ta se společně s uměleckým šéfem divadla, skladatelem a klávesistou Milanem Steigerwaldem, rozhodla skladbu věnovat všem obětem probíhajícího konfliktu na Ukrajině. „RockOpera Praha otevřeně nesouhlasí s invazí Ruska na Ukrajinu. Je nám líto všech, které válka zasáhla,“ dodala Forest.

Václav Marhoul se stal kmotrem opery Maria Madonna, z níž píseň pochází. Spolupráce Pavly Forest a Milana Steigerwalda s režisérem ovšem sahá do dávnější historie. „Před lety jsme nahráli jako kapela King Size píseň Poslední mohykán z města, k níž vznikl videoklip se záběry z Marhoulova filmu Mazaný Filip,“ připomněla Forest, která zároveň v Marii Madonně hraje titulní roli.

Nejnovější rocková opera vypráví příběh Ježíše Krista z pohledu jeho matky. Jako Ježíš v ní vystupuje Jan Tláskal, operní pěvkyně Eva Urbanová zase jako božský hlas. Protipól k ní představuje Jan Toužimský v roli ďábla.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám