Další posílení defenzivy! Z pražské Slavie se vrací Radek Havel
Radek Havel. Foto: Piráti Chomutov
Chomutov

Chomutov - Kádr Pirátů pro druhou ligu dostává stále jasnější kontury, jeho dalším členem bude opět staronová tvář, která místní prostředí dobře zná. Obránce Radek Havel má na kontě už téměř stovku startů za chomutovské áčko a vrací se do týmu potřetí v kariéře.


„Bavili jsme se o Radkovi už po skončení kvalifikace. Chtěli jsme ho oslovit, což jsme hned po jeho konci ve Slavii udělali,“ popisuje manažer A-týmu Jiří Sochor. „Byl pro nás prioritou do obrany, protože je to místní odchovanec a navíc bojovník, který už nasbíral spoustu zkušeností,“ připojuje ještě.
Chomutovský rodák pomáhal v play-off k juniorskému titulu na jaře 2014, kdy už pravidelně nastupoval mezi dospělými za A-tým v nejvyšší soutěži i tehdejší partnerské Kadani o patro níž. V základních částech nastoupil za nejstarší mládežnický tým rovněž v obou dalších mistrovských sezónách.
Radek Havel debutoval v áčku klubu, v němž udělal první krůčky na ledě, 21. března 2013 v extraligové skupině o udržení. První bod zaznamenal na začátku roku 2014, na premiérový gól si počkal něco přes dva měsíce, neboť ho vstřelil na sklonku března v prvním kole nakonec sestupové baráže.
Ročník 2014/2015 sice zahájil na severu Čech, ale v jeho průběhu zamířil do Znojma hrajícího rakouskou mezinárodní EBEL a po jeho skončení nabral směr Německo, kde nastupoval ve druhé nejvyšší soutěži za Fischtown Pinguins.
V létě 2016 se Radek Havel do Chomutova poprvé vrátil, ovšem po sezóně odešel do Havířova, odkud se vydal opět na západ od našich hranic, neboť oblékal dres Freiburgu v německé DEL2. Následoval další návrat do mateřského klubu, který po pádu do krajské ligy znovu opustil. Přes Kadaň a Havířov přešel do pražské Slavie, z níž se vrací potřetí k Pirátům.
„Rozhodla rodina, protože v srpnu čekáme s manželkou přírůstek do rodiny. Chtěl jsem být proto doma,“ vysvětluje důrazný obránce, který patřil k nejvytěžovanějším bekům jednoho z pražských „S“. „Jsem tu a chci pomoct týmu k úspěchu,“ dodává ještě.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru