Náruživá dáma z teenagerské komedie Snowboarďáci, které už zase došly baterie, svérázná psycholožka z Nudy v Brně, co se nedrží svých vlastních rad, hubatá kuchařka četnické stanice z Četníků z Luhačovic... Herečka Pavla Tomicová, často představitelka osobitých „žen z lidu“, co si svým sympaticky rázovitým herectvím získala přízeň diváků filmových, divadelních i televizních, všechny role zvládá se šarmem sobě vlastním. Celoživotně však svádí jeden boj: se svou postavou. Neustále nabírá a zase shazuje kila!

Velkého diváckého úspěchu se dočkala v roce 2018 v show Stardance ... když hvězdy tančí, kde jí byl tanečním partnerem Marek Dědík (39) – a kde se úspěšně probojovala až do finále. Tehdy se jí díky perným tréninkům podařilo zhubnout neuvěřitelných 25 kilo. Jo-jo efekt ale zafungoval a ona se postupně znovu zakulatila. Během koronavirové pandemie měla totiž problémy s kolenem a nemohla se pravidelně hýbat. Změnila proto jídelníček – a opět hlásí úbytek váhy, nyní je to prý 20 kilogramů... Snad se jí to tentokrát již podaří udržet. 

Oblíbená herečka s nezapomenutelným hlasem (a hlavně smíchem) Pavla Tomicová se narodila v Karviné – Ráji a vyrůstala v Havířově. Po maturitě na střední pedagogické škole rok učila. Poté ji přijali na katedru loutkářství na pražské DAMU. Už při studiu začala spolupracovat s divadlem Drak v Hradci Králové, po škole nastoupila v tomto divadle do stálého angažmá a působila tam jako loutkoherečka deset sezon. Poté přešla do Klicperova divadla v Hradci Králové, kde zůstala do roku 2017, než odešla na volnou nohu. Hostovala například v Dejvickém divadle. Před filmovou kamerou se začala objevovat častěji až od roku 1998.

VIDEO: Tomicová ve StarDance: Už nosím o dvě čísla menší oblečení! 

Video
Video se připravuje ...

Tomicová ve StarDance: Už nosím o dvě čísla menší oblečení! Luboš Procházka, Jan Jedlička

Dnes je známá jak z divadla, tak i z televize. Byť má „na triku“ nominaci na Cenu Thálie, získala Cenu Alfréda Radoka a v rámci festivalu rozhlasové tvorby Prix Bohemia Radio obdržela rozhlasovou Thálii, nemá problém zahrát si v seriálech. Objevila třeba ve Slunečné, v Ulici či v Zoo„Herectví je droga, bez které si dnes život nedovedu představit. I když občas člověk pociťuje pochybnosti, vím jistě, že nic jiného bych dělat nechtěla,“ říká Tomicová, která má dvě děti, syna Adama z prvního manželství a dceru Anežku z druhého manželství s hercem Ondřejem Malým (56), s nímž mimochodem velmi často ztvárňuje manželský pár i před kamerou.

Fotogalerie
50 fotografií