Nejvíce zlatých medailí na olympiádě a poháry za vítězství vybojovaly ZŠ Žižkov a ZŠ T. G. Masaryka  

Městské hry 9. olympiády dětí a mládeže v Kutné Hoře byly 24. června na stadionu Olympie slavnostně ukončeny. Ještě před vyhlášením vítězů olympiády byla vyhodnocena závěrečná disciplína, kterou byl maraton. Medaile a diplomy maratoncům předával starosta města Josef Viktora. V parném počasí mladí sportovci odvedli skvělé výkony. Nejvíce zlatých medailí na olympiádě a poháry za celkové vítězství vybojovaly ZŠ Žižkov a ZŠ T. G. Masaryka.  

Obdiv a gratulaci za skvělé sportovní výkony si zaslouží nejen účastníci maratonu, kteří se museli poprat s parným počasí, ale i reprezentanti všech kutnohorských základních škol a obou gymnázií.

Ještě před vyhlášením celkových vítězů Karel Ptáček zhodnotil několika slovy průběh letošní olympiády. Městské hry olympiády dětí a mládeže se v Kutné Hoře konají od roku 2004 vždy v dvouletých cyklech. Výjimkou byl rok 2020, kdy se olympiáda nekonala z důvodu pandemie. „Po čtyřech letech se nám podařilo rozpohybovat žáky kutnohorských škol. Jsme rádi, že jsme tuto akci mohli za podpory města uspořádat,“ konstatoval Karel Ptáček a poděkoval všem učitelům, kteří se podíleli na přípravě olympiády a dalším, kteří se zapojili. Poděkování směřovalo také ke sportovním oddílům za uspořádání všech soutěží a to ve florbalu, basketbalu, fotbalu, házené a dalších, také plaveckému bazénu za uspořádání plaveckých závodů. Ocenil sportovce za skvělé výkony a popřál všem hezké prázdniny.  Starosta města ocenil práci Karla Ptáčka a jeho spolupracovníků. Po závěrečném ceremoniálu, svěšení vlajky, olympijský oheň na stadionu Olympia na dva roky uhasl.

pra

Zavřít menu