Dobrý list komory získalo v Mostě 33 absolventů středních škol
Foto: OHK Most
Most

Most - Okresní hospodářská komora Most podvacáté ocenila odborné znalosti a dovednosti absolventů středních a středních odborných škol, členů OHK Most, Dobrým listem komory. V letošním roce převzalo toto prestižní komorové ocenění v obřadní síni magistrátu města Mostu z rukou předsedy OHK Most  Rudolfa Junga 33 absolventů středních a středních odborných škol na Mostecku.

Letos byl popáté předáván Dobrý list komory tzv. „Uznávaný tovaryš řemesla“, který převzali absolventi, kteří ukončili střední vzdělání výučním listem. V poměru 21:12 byly dobré listy rozděleny mezi absolventy oborů zakončených maturitní zkouškou a absolventy oborů zakončených výučním listem. Zároveň byl předán celkově již 12. Dobrý list komory speciál pro studenta Podkrušnohorského gymnázia Most, Ondřeje Lisického, který se umístil na prvním místě v mezinárodní matematické soutěži Adama Riese pro rok 2022.

OHK Most spolu se střední školou, která držitele navrhuje, dobrým listem garantuje odborné znalosti a dovednosti oceněných a je připravena tyto absolventy vstupující na trh práce dále doporučit zaměstnavatelům.

Gratulaci oceněným vyjádřila za Ústecký kraj i Zdenka Vachková, předsedkyně výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost. „Přála bych si, abyste našli co nejlepší uplatnění v našem Ústeckém kraji, který vzdělané, pracovité a pro svůj obor zapálené mladé lidi potřebuje. Věřím, že vaše nápady a invence budou pro potencionální zaměstnavatele přínosem,“ uvedla v úvodním proslovu Zdenka Vachková. Absolventům gratuloval také primátor statutárního města Most Jan Paparega, starostka města Litvínov Kamila Bláhová a další významní hosté.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru