Jon Snow ze Hry o trůny by měl dostat vlastní seriál. Potvrdil to sám autor knižních předloh

Mnozí čekali, že Jon Snow bude vládnout Sedmi královstvím, místo toho ale odešel někam do divočiny. A nyní by se mohl vrátit.

Tomáš ChlebekTomáš Chlebek

game-of-thrones-hbo-jon-snow-kit-harrington

Foto: HBO

Kit Harrington jako Jon Snow v seriálu Hra o trůny

0Zobrazit komentáře

Autor knižních předloh Hry o trůny potvrdil, že HBO chystá samostatný seriál o Jonu Snowovi. To i mnoho dalšího přináší nové vydání newsletteru Watch, kde shrnujeme nejzásadnější dění ve filmovém a televizním světě, upozorňujeme na zajímavé trailery a doporučujeme, co si pustit.

Načítám formulář...

Asi před týdnem se objevily spekulace, podle nichž se mělo pracovat na pokračování Hry o trůny zaměřeném na osudy Jona Snowa. Tyto zprávy nyní potvrdil sám autor knižních předloh George R. R. Martin na svém blogu. Mnoho fanoušků tak jistě potěší, že jedna z oblíbených postav, které se předvídalo právoplatné místo na trůnu Sedmi království, nezmizí jen tak zapomenuta někde v divočině, ale dostane vlastní pokračování. Na projektu s pracovním názvem Snow od začátku usilovně pracuje herec Kit Harrington, který se vrátí v titulní roli. V nějaké formě se na seriálu podílí i Martin.

Spisovatel k potvrzení zpráv zmínil i několik dalších. V HBO prý momentálně kromě série Snow vznikají ještě tři další samostatná pokračování Hry o trůny s pracovními názvy The Hedge Knight, The Sea Snake a Ten Thousand Ships. Chystá se také animovaný seriál. „Všechny čtyři seriály jsou ve fázi psaní scénářů. Napsány a schváleny byly náměty a detailnější příběhy, následně vznikly scénáře, které dostaly poznámky a pak druhou a třetí verzi,“ vysvětluje Martin.

Zároveň však dodává, že přes relativně pokročilý proces zatím ani jeden ze čtyř projektů nedostal zelenou k produkci. Mohou vzniknout všechny nebo žádný, nejpravděpodobněji ale jeden nebo dva z nich. HBO už v minulosti pracovalo na pokračování Hry o trůny, za pár desítek milionů dolarů se natočila první epizoda. Až pak byl ale seriál zrušen, protože nefungoval dostatečně přesvědčivě. Už samotná myšlenka seriálu Snow si každopádně nejspíš najde fanoušky, kteří budou volat po jeho vzniku.


Co ukazují trailery

Thor: Láska jako hrom

Taika Waititi po několika letech opět režíruje film z univerza Marvelu, což znamená především velkou, barevnou komedii. V novém klipu se ale zároveň Christian Bale a jeho Gorr rýsuje jako zajímavý zloduch. Více zde.

Stranger Things

Blíží se čtyřhodinové finále čtvrté a předposlední řady Stranger Things, v němž se obyvatelé města Hawkins utkají se ztělesněním zla Vecnou. Podle nového traileru to bude nejen velká, ale také emocemi nabitá podívaná. Více zde.

Barbarian

Mladá žena na cestách si pronajme dům, když k němu ale večer dorazí, někdo už tam je. O několik hodin později začne zjišťovat, že cizí milý mladík ve vedlejším pokoji je její nejmenší problém a jen jeden z obyvatel.

Five Days at Memorial

Nová minisérie Applu sleduje osudy pacientů a ošetřovatelů, kteří jsou uvěznění v zaplavené nemocnici zasažené hurikánem Katrina.


Co hýbe světem filmu a televize

Pán prstenů: Prsteny moci dostane jiné skřety

Tvůrci seriálu ze světa Pána prstenů od Amazonu úzce pracují s odborníky na Tolkiena a chtějí zachovat kontinuitu s filmy Petera Jacksona, zároveň se ale nebojí vydat i vlastním směrem. Nejnovějším příkladem jsou skřeti, kteří budou v Prstenech moci vypadat jinak a zveřejněné fotografie je ukazují v poněkud čistší podobě, než jsme zvyklí. Podle šéfa masek seriálu je to tím, že jsou podstatně mladší, teprve nedávno vyšli na světlo. Jejich kůže proto není tak tmavá a nemají za sebou tolik bitev.

K obsazení Duny se připojí Léa Seydoux

Už za měsíc se má začít natáčet druhá část Duny Denise Villeneuva, obsazení dějově hutnějšího snímku ale ještě není kompletní. Podle informací serveru Deadline teď tvůrci jednají s Léou Seydoux, která se objevila v posledních dvou bondovkách jako přítelkyně agenta 007. V Duně by měla dostat roli Lady Margot, jež hrdinům pomůže v boji proti rodu Harkonnenů. Mezi už potvrzené herce patří Christopher Walken pro roli císaře, Florence Pugh nebo Austin Butler z nového Elvise.

Režisér Tance s vlky chystá masivní projekt

Kevin Costner v 90. letech režíroval Tanec s vlky, který vyhrál sedm Oscarů a v nejdelší verzi má čtyři hodiny. Vedle filmařova nového projektu je to ale poměrně střídmá stopáž. V srpnu se totiž vydá natáčet Horizon, což má být epický příběh o osidlování západu Ameriky rozdělený do čtyř filmů s délkou dvě a tři čtvrtě hodiny. Vyjít mají všechny v kinech vždy s tříměsíčním odstupem. Podle Variety Costner momentálně pracuje na castingu 170 mluvených rolí. Velkou část z toho přitom mají tvořit ženy, Horizon totiž bude sledovat jejich každodenní život v těžkých podmínkách po tom, co následovaly muže do nového světa.

Do Karlových Varů dorazí Benicio del Toro

Mezi 1. a 9. červencem v Karlových Varech proběhne 56. ročník největšího filmového festivalu v Česku. Kromě pestré nabídky domácí i zahraniční produkce (přehled toho nejzajímavějšího připravujeme) tam samozřejmě nebudou chybět ani hvězdné osobnosti. Hlavním hostem letos bude Benicio del Toro známý třeba z filmu Sicario, který převezme cenu prezidenta MFF Karlovy Vary. Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světovému filmu si pak přijede převzít Geoffrey Rush, známý hlavně jako kapitán Barbossa z filmové série Piráti z Karibiku.


Co si dnes pustit

Papírový dům: Korea

Netflix  |  Krimi/Thriller  |  2022  |  12 epizod  |  ČSFD 

money-heist-korea-2-jung-jaegu

Foto: Jung Jaegu/Netflix

Seriál Papírový dům: Korea

Papírový dům je zpátky, teď ovšem v korejském podání. Příběh skupiny zlodějů, kteří chtějí ukrást ještě nevytištěné peníze, zde dostává zajímavý sociálně-politický kontext díky námětu o spojení dlouho znesvářené Severní a Jižní Koreje. Remake slavného seriálu nejspíš zaujme hlavně ty, kteří se španělským originálem nejsou příliš obeznámení. Ostatní ale mohou sledovat, jakými změnami prošly postavy či děj a ponořit se do nového prostředí. A i kdyby ne, vyprávění o velké loupeži plné zvratů, flashbacků a různých perspektiv má dostatek energie i poněkolikáté.

Před úsvitem

HBO Max  |  Drama/Romantický  |  1995  |  97 min.  |  ČSFD 

before-sunrise-linklater

Foto: HBO

Film Před úsvitem

Mladý Američan a mladá Francouzka se náhodou dají do řeči ve vlaku. On ji přemluví, aby s ním vystoupila a strávili spolu pár hodin ve Vídni. Celý film se jen procházejí po městě a povídají o všem možném. Je to až banálně jednoduchá premisa, ale díky brilantnímu scénáři je to zároveň strhující film se zajímavými postavami, do nichž je snadné se zamilovat a těžko se s nimi loučí. Před úsvitem má naštěstí ještě dvě pokračování Před soumrakem a Před půlnocí, natočená s rozestupem vždy devíti let. Celá trilogie jsou filmy, k nimž se budete zaručeně rádi vracet v různých částech vlastního života, ať už zavzpomínat, nebo empatizovat.

Kosmos: Možné světy

Disney+  |  Dokument  |  2020  |  13 epizod  |  ČSFD 

osmos-possible-worlds-disney-national-geographic

Reprofoto: National Geographic UK/YouTube

Dokumentární série Kosmos: Možné světy

Dokumentární série Kosmos navazuje na odkaz slavného astronoma Carla Sagana. Její druhá řada s podtitulem Možné světy se vydává hluboko do minulosti lidstva i vesmíru, kde odhaluje zdroje dnešního vědeckého poznání a fyzikální či biologické procesy vysvětlující, proč je svět kolem takový, jaký je. Pomocí propracovaných počítačových efektů se ale vydává také na jiné planety nebo daleko do možné budoucnosti té naší.

Mistr (Arthouse)

Aerovod |  Drama  |  2012  |  138 min.  |  ČSFD 

the-master-paul-thomas-anderson

Reprofoto: Aerofilms/YouTube

Film Mistr

Freddie Quell je bývalý americký voják, který se marně snaží vrátit zpět do společnosti. Setká se ale s charismatickým mužem jménem Lancaster Dodd, jehož velkým myšlenkám není těžké propadnout. Mistr je film o tom, jak vzniká kult, ale také o ztrátě budoucnosti a hledání nové, o překonávání traumat nebo o věrnosti. Snímek, jehož námět je volně inspirovaný scientologií, má hypnotické, pomalé vyprávění, geniální herecké výkony a zneklidňující, ale také silně melancholickou atmosféru. Podle mnoha je jeden z nejlepších, co v tomto století dosud vznikly.


Nejnavštěvovanější filmy a seriály týdne na ČSFD

Nejnavštěvovanější seriály:

1. Obi-Wan Kenobi

2. Stranger Things

3. Banda

4. Ms. Marvel

5. Volavka

Nejsledovanější filmy:

1. Spiderhead

2. Top Gun: Maverick

3. Rakeťák

4. Párty Hárder: Summer Massacre

5. Jurský svět: Nadvláda

(Obsah ve spolupráci s ČSFD.)

Načítám formulář...

Diskuze (0)

Novinka

Anonym