Pikantní návrat do ligy. Útočník Kuchta se vrací z Ruska, místo Slavie ale do Sparty

Fotbalová Sparta získala další posilu pro novou sezonu. Z Lokomotivu Moskva přichází pětadvacetiletý reprezentační útočník Jan Kuchta, který do Ruska přestoupil v zimě ze Slavie. Na Letnou přichází na roční hostování s opcí na přestup.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Jakmile se naskytla možnost Honzu získat, okamžitě jsme začali jednat, protože byl v úzkém okruhu útočníků, na které jsme v posledních měsících cílili. Trenér s tímto příchodem ihned souhlasil. Posílit tým o prověřeného střelce bylo důležitým bodem v tomto přestupním období,“ uvedl sparťanský sportovní ředitel Tomáš Rosický pro klubový web.

Baník je po dlouhé době stabilizovaným klubem, říká trenér Vrba. Angažmá ve Spartě jako propadák nebere

Číst článek

„Důležitými atributy Honzovy hry jsou rychlost, napadání rozehrávky soupeře, kvalita v zakončení. Je v ideálním věku, vybudoval si dobrou pozici v reprezentaci, náš tým se s ním stává od první chvíle silnější,“ dodal Rosický.

Pětadvacetiletý útočník už v lize oblékal dresy Bohemians, Teplic, Slovácka a Liberce a hlavně Slavie, v jejímž dresu nastřílel během dvou sezon 32 soutěžních gólů, z toho pět v evropských pohárech. Právě úspěšnou štací u sešívaných si vysloužil angažmá v moskevském Lokomotivu.

Kuchta za půl roku v Rusku stihl odehrát 11 soutěžních zápasů, v nichž vstřelil tři branky. Má za sebou také vydařený reprezentační sraz, když nastoupil do čtyř zápasů a trefil se dvakrát – proti Švýcarsku a Španělsku.

Ve Spartě po sedmi letech

Za Spartu už Kuchta hrál v mládežnických kategoriích, v roce 2015 ho ale klub vyměnil do Slavie za Daniela Turynu. Ve Slavii se pak Kuchta přes několik hostování a štaci v Liberci vypracoval v elitního ligového útočníka a v sezoně 2020/21 se spolu s Adamem Hložkem stal nejlepším ligovým střelcem.

V sešívaném dokázal Kuchta vyhrát ligu, pohár a postoupit do čtvrtfinále Evropské ligy. Teď se pokusí na úspěšné období ve Slavii navázat v dresu jejího největšího rivala. 

Během aktuálního přestupového období je už druhou sparťanskou posilou se slávistickou minulostí. Na začátku června získala Sparta obránce Jaroslava Zeleného z Jablonce, který patřil Slavii od roku 2018 do roku 2020.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme