Světlana Nálepková sváděla doktory. Sice jen ve filmu, ale byla v tom dobrá!

Herečka a zpěvačka Světlana Nálepková si na doktory moc nepotrpí. Ale když dostala nabídku od ředitele soutěže Anděl mezi zdravotníky Davida Novotného fotit kalendář a zpívat na soustředění finalistů tohoto projektu, neváhala ani chvilku. Přitom vzpomínala, jak za mlada balila doktory.

»To bylo ve filmu Miloše Zábranského Poslední mejdan v roce 1984. S Terezou Pokornou jsme hrály hlavní role sestřiček. Tenkrát se ještě nosily sesterské uniformy modré šaty, bílá zástěra a bílý čepeček. A mladé sestřičky ty šatičky měly těsně pod zadek, seklo jim to. A teď jsme dokonce někde viděla ukázku z toho filmu a vzpomněla jsem si, že tam byla taková hezká scéna, kdy tu Terezu zkušeně zaučuji, jak se mají balit v nemocnici doktoři. Bylo nám tenkrát kolem dvaceti, takové zkušeností s doktory žádné, ale jak jsem to zahrála, prý mi to každý věřil,« smála se Nálepková.

Tipla si také, který zdravotnický obor by jí lákal. »Protože se živím hlasem, tak je mi blízké ORL. Ale protože občas hraji i pro děti v nemocnicích, tak asi by mě lákala i pediatrie. To je ale jen kdyby… Radši tu práci přenechám odborníkům,« uvedla herečka, kterou momentálně můžete vidět v karlínském divadle v muzikálech Slunce, seno, jahody, Sestra v akci a Rebelové. Pak také v komorních muzikálech Milovat k smrti a o malířce Frídě Kahl. »Před covidem jsem začala připravovat koncert z písní Hany Hegerové, které otextoval Pavel Kopta. Covidová pauza mi vzala motivaci to dokončit. Ale zrovna před pár dny jsem zpívala na Moravě a pár písní od Hegerové dala. Potkalo se to s velkým ohlasem a už mám objednávku na předvánoční koncerty. To je správná motivace připravovaný koncert konečně dodělat.«

(mac)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy