Češky končí ve skupině druhé. V semifinále MS v hokejbalu vyzvou USA

Foto: Facebook hokejbal

26. června 2022, 15:36

Marek Hedbávný

České hokejbalistky na závěr základní skupiny mistrovství světa prohrály 0:1 s Američankami a v tabulce končí druhé. Právě s USA se v sobotu od 19:00 střetnou v semifinále.

Češky prohrou s USA přišly o možnost posunu na první místo v tabulce. Až dosud všechny soupeřky porazily – na úvod si poradily 3:1 se Slovenskem, poté deklasovaly 8:0 Libanon, po nájezdech přemohly domácího favorita z Kanady a s Britkami si poradily poměrem 5:1.

„Bohužel celý ten zápas musíme hodnotit negativně," netají se brankářka Kristýna Bláhová po neúspěchu s USA. „Budeme s nimi hrát v semifinále, takže nám to nepřidá na psychiku. Je to škoda. Nehrály jsme to, co jsme chtěly."

Problémem je také narůstající marodka. Ze sestavy pro sobotní zápas se Spojenými státy vypadly čtyři hráčky, další se zranily v jejím průběhu. Například pro Barboru Patočkovou už šampionát nejspíš skončil.

„Musely jsme improvizovat, spojovaly jsme lajny nějak dohromady. Holky ale nebyly zvyklé hrát takhle pospolu, takže to vypadalo tak, jak to vypadalo," popisuje Bláhová jednu z příčin porážky. 

„Na tenhle zápas rychle zapomeneme," věří Bláhová před semifinále. „Vlítneme na ně a ukážeme jim, že jsme sice klopýtli, ale už jsme zase v plné síle."

„Je to škoda. Nehrály jsme to, co jsme chtěly."

Češky přivezly dosud medaile ze všech sedmi hokejbalových mistrovství světa: jedno zlato, jedno stříbro a pět bronzů. Postoupí letos v kanadském Lavalu do finále? 

Semifinále se hraje už dnes od 19:00 českého času. Američanky jsou silnými soupeřkami, ostatně dvakrát v řadě skončily na MS druhé. Vrátí jim v klíčovém zápase Češky porážku ze skupiny?

Druhou semifinálovou dvojici tvoří favorizované Kanaďanky, nejúspěšnější reprezentace v ženské hokejbalové historii, se Slovenkami. Libanon s Velkou Británií hrají pouze o páté místo.

Konečná tabulka základní skupiny

Semifinále MS v hokejbalu žen

26. června:
19:00 Česko – USA
21:30 Kanada – Slovensko

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz