Hlavní obsah

Po prohře s Podbrezovou zůstal z trojice testovaných fotbalistů ve Zbrojovce pouze Granečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Totálně zpackaná první půle sobotního přípravného zápasu na půdě slovenské Podbrezové, kterou brněnští fotbalisté prohráli 1:3, připravila obránce Michala Jeřábka a útočníka Jakuba Yunise o angažmá v týmu prvoligového nováčka. Z trojice testovaných hráčů zůstane po porážce 2:4 ve Zbrojovce pouze levý obránce či záložník Denis Granečný, jehož způsob přechodu z ostravského Baníku se řeší.

Foto: fczbrno.cz

Denis Granečný uspěl v Brně na testech.

Článek

„Vidět v akci fotbalisty, které jsme zkoušeli, bylo pro nás hlavním cílem utkání s Podbrezovou. Uzpůsobili jsme tomu taktiku i rozestavení. Bohužel bylo znát, že zejména v defenzivní řadě to neladilo. Došlo k hrubým individuálním chybám, vůbec nefungovala komunikace," vysvětlil rozhodnutí kouč fotbalistů Brna Richard Dostálek.

Bývalý stoper Dukly, Teplic a Jablonce Jeřábek a útočník Yunis, jemuž na jaře vypršela smlouva v Olomouci, si po zápase vyslechli, že se s nimi ve Zbrojovce už nepočítá. „Rozloučili jsme se s nimi, poděkovali jsme jim za jejich přístup. O finální podobě působení Granečného u nás teď jednáme s jeho mateřským Baníkem," potvrdil trenér.

Podle Dostálka byla dvougólová prohra jeho celku s Podbrezovou, která je rovněž ve slovenské elitní soutěži nováčkem, zcela zasloužená. „Stál proti nám výtečně organizovaný a takticky velmi dobře připravený soupeř. My jsme naopak měli s organizací hry značné problémy," připustil.

Foto: fczbrno.cz

Jakub Yunis bojoval o brněnský dres marně.

Granečný bude po obráncích Matejovovi (Zlín) a Divíškovi (Slovácko) třetí předsezonní posilou fotbalistů Brna. Zbrojovka jedná ještě o dalších třech hráčích. „Je naší prioritou, abychom je měli k dispozici příští víkend pro další přípravný duel s bratislavským Slovanem, a následně aby s námi odcestovali na soustředění do Rakouska," přeje si Dostálek.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články