Start přípravy jako z hororu. Brno po studené sprše v Podbrezové dala sbohem dvěma hráčům

Start přípravy jako z hororu. Brno po studené sprše v Podbrezové dala sbohem dvěma hráčům

S předstihem si v uplynulé sezóně zajistili návrat do české nejvyšší soutěže, ale již úvod přípravy poukázal na to, že na jihu Moravy budou muset o každý bod svádět tuhé body. Sobotní duel na půdě slovenské Podbrezové dopadl jako z hororu a Zbrojovka okusila hořkost porážky 1:3. Po tomto nezdaru se Brno rozloučilo se dvěma testovanými hráči Michala Jeřábka a Jakuba Yunise, o setrvání Denise Granečného se jedná s Baníkem Ostrava.

O výsledku rozhodly zejména hrubé chyby v první půli, které slovenský soupeř dokázal hned ve třech případech využít. „Vidět v akci fotbalisty, které jsme zkoušeli, bylo pro nás hlavním cílem utkání s Podbrezovou. Uzpůsobili jsme tomu taktiku i rozestavení. Bohužel bylo znát, že zejména v defenzivní řadě to neladilo. Došlo k hrubým individuálním chybám, vůbec nefungovala komunikace," hodnotil testování potencionálních posil kouč Zbrojovky.

Zatímco Jeřábek a Yunis v nadcházející sezóně barvy klubu z Brna hájit nebudou, o Granečného má Zbrojovka zájem. „Rozloučili jsme se s nimi, poděkovali jsme jim za jejich přístup. O finální podobě působení Granečného u nás teď jednáme s jeho mateřským Baníkem," pokračoval Richard Dostálek.

Ligového navrátilce již posílili Matejovov ze Zlína a Divíšek ze Slovácka,Granečný je přesunu velmi blízko, ale Zbrojovka by ráda získala ještě další tři hráče. „Je naší prioritou, abychom je měli k dispozici příští víkend pro další přípravný duel s bratislavským Slovanem, a následně aby s námi odcestovali na soustředění do Rakouska," dodal kouč Brna.

Zdroj: fczbrno.cz