InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnická párty pro děti s kreativními aktivitam

    pátek 26.4 15:00 - Knihovna, Blatná

  • Pecha Kucha Night: Práce jako na kostele – série krátkých přednášek

    pátek 26.4 20:00 - Kostel Narození Panny Marie, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Adam Ťoupalík vybojoval v silničním závodu MČR bronz. Hvězdný Peter Sagan vyhrál mezi Slováky bez problémů

Nový mistr České republiky v silniční cyklistice Matěj Zahálka. , Autor: Josef Janda

Nový mistr České republiky v silniční cyklistice Matěj Zahálka.     Autor: Josef Janda

MLADÁ VOŽICE - Společné mistrovství ČR a SR v silniční cyklistice finišovalo v neděli 26. června silničním závodem mužů s hromadným startem v Mladé Vožici. Na cyklisty čekal téměř dvacetikilometrový okruh v náročném terénu, který absolvovali desetkrát. Závod dlouhý necelých 200 kilometrů zvládl nejlépe Matěj Zahálka (Elkov Kasper Czech Cycling Team), který vyrazil do úniku už ve čtvrtém okruhu. Zahálka prokázal skvělou formu a přesvědčil všechny nedůvěřivé. Jezdec hradeckého týmu jel totiž poslední čtyři okruhy na čele sám a udržel náskok až do cíle. Náročný závod zvládl v čase 5:02:11. Jako stříbrný projel cílem jeho oddílový kolega Jan Bárta se ztrátou sedmi sekund a medailový triumf jezdců hradeckého týmu Elkov Kasper potvrdil Táborák Adam Ťoupalík bronzem s jedenáctisekundovou ztrátou na vítěze.

 

Výborný závod týmu Elkov Kasper podpořil ještě čtvrtým místem druhý Táborák v pořadí Michael Boroš. Další Táborák v hradeckém dresu Jakub Ťoupalík dorazil do cíle na 8. místě a mezi muži do 23 let byl nejlepší. Obhájce loňského prvenství Michael Kukrle skončil až na 15. místě. Nejlepším jezdcem ČEZ Cyklo Teamu Tábor byl na 17. místě Šimon Vaníček, který ztratil na vítěze necelých 12 minut. Ostatní Vaníčkovi týmoví kolegové Tomáš Bakus, Václav Dostál, Matyáš Fiala a Pavel Jindřich skončili za časovým limitem. Umístil se ještě Táborák Karel Camrda (ATT Investments), který bral 26. místo za čas 5:16:18.

Slavný slovenský závodník Peter Sagan (TotalEnergies) si dojel pro titul slovenského šampiona v čase 5:03:54 poměrně v klidu, druhý Lukáš Kubiš (Dukla Banská Bystrica Continental) na něj ztratil 102 sekund. Slovenský bronz pověsil na krk Matúš Štoček (ATT Investments) za čas 5:06:02.

Výsledky MČR, silniční závod Mladá Vožice

Muži Elite (85 startujících): 1. Matěj Zahálka 5:02:11, 2. Jan Bárta 5:02:18, 3. Adam Ťoupalík 5:02:22, 4. Michael Boroš 5:02:24, ... 8. Jakub Ťoupalík 5:04:06 (všichni Elkov Kasper Czech Cycling Team), 17. Šimon Vaníček (ČEZ Cyklo Team Tábor) 5:13:49, 26. Karel Camrda (ATT Investments) 5:16:18, Tomáš Bakus, Václav Dostál, Matyáš Fiala, Pavel Jindřich OTL (všichni ČEZ Cyklo Team Tábor).

Výsledky MSR, silniční závod Mladá Vožice

Muži Elite (34 startujících): 1. Peter Sagan (Total Energies) 5:03:54, 2. Lukáš Kubiš (Dukla Banská Bystrica Continental) 5:05:36, 3. Matúš Štoček (ATT Investments) 5:06:02.

Ohlasy Táboráků v hradeckých barvách Adama Ťoupalíka a Michaela Boroše si přečtete ve všech středečních tištěných Jihočeských týdenících. Už teď si můžete prohlédnout bohatou fotogalerii ze stupňů vítězů, ze zajímavých míst na trati i z okamžiků před závodem.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace