Reklama

Že nejsou vitríny moderní? Pojďte se přesvědčit o opaku!

Ačkoli současný minimalistický trend, který již dlouhá léta vévodí interiérovému designu, nedopřává dekoracím dostatečný prostor, je tu kousek nábytku, který to dokáže. Ano, jedná se o starou dobrou vitrínu, která vévodila domácnostem už za dob našich babiček. Stačila trocha modernizace a vitríny jsou zpět, a to nejen v obývacích pokojích. Jak na to, aby vitrína ladila i s vaším interiérem?

Vitríny mají od módního diktátu udělenou výjimku

Ačkoli by měli být interiéry a všechny plochy v nich podle současného bytového designu prakticky prázdné a bez zbytečných neúčelných dekorací, vitríny mají v tomto ohledu určitou výjimku. I ti nejnáročnější interiérový designéři si totiž po čase uvědomili, že právě dekorace a vzpomínky dělají domov domovem. A i minimalistickým interiérům dokáží dodat více útulnosti, s níž se v rámci tohoto trendu trochu bojuje.

Aby vitríny pasovaly do takto zařízených interiérů, je velmi důležité se zaměřit na jejich zpracování. Moderní pojetí vitrín se totiž vyznačuje jejich hladkými liniemi a jednoduchostí. Pro lepší zakomponování vitríny jako módního prvku do jinak střídmě vybavených interiérů je možné je doplnit vkusným LED osvětlením.

Vitríny se mohou stát velmi praktickým interiérovým doplňkem

Kromě obývacích pokojů si najdou určité typy vitrín své uplatnění i v pracovnách, kancelářích či ve veřejných budovách. Zejména uzamykatelné vitríny totiž mohou posloužit jako ochrana vyvěšených dokumentů nejen před nepříznivými vnějšími vlivy, ale i před odcizením vlastního dokumentu.

S informačními vitrínami, jak se odborně nazývají, jste se jistě již setkali třeba na pracovišti nebo ve školách. Jejich využití je totiž velmi široké a designově pasují k mnoha interiérům lépe než stále rozšířenější magnetické tabule. Přitom si můžete vybrat i kompromis mezi nimi a magnetickými tabulemi, a to informační vitríny magnetické.

Informační vitrína se zpravidla skládá z pevného rámu, korkové desky, na níž můžete připnout potřebné sdělení a jedné či více skleněných tabulí, jež umožňují průzor. Abyste skvěle odlišili důležitost informací v jednotlivých vitrínách, můžete je rozlišit pomocí různobarevných pozadí vitrín.


Text je součástí placené spolupráce. Děkujeme za podporu.