Folklorní sedmička 111.kolo

Folklorní sedmička 111.kolo

Pořad v souvislostech


111. kolo Folklorní sedmičky
Budeme vysílat

Folklorní sedmička
158. kolo Folklorní sedmičky
Folklorní sedmička
Vysílali jsme


157. kolo Folklorní sedmičky

157. kolo Folklorní sedmičky

156 .kolo Folklorní sedmičky
Audioarchiv

V sobotu 25. června jsme odvysílali 111. kolo hitparády liudových písní Folklorní sedmička - a zde jsou výsledky:

Zcela suverénně, o několik desítek hlasů, zvítězila Lidová muzika z Chrástu s písní Mládenci je lehce a už podruhé vstupuje do Zlatého výběru Folklorní sedmičky. Blahopřejeme!

Místo vítězné písně nasazujeme jako novinku milostnou Až my do tých hor půjdeme v podání jubilanta Slávka Volavého coby primáše Strážnické cimbálové muziky se sólisty Václavem Harnošem a Vlastou Grycovou. Druhé místo v hlasování 110. kola Folklorní sedmičky těsně - o jediný hlas před dalšími dvěma postupujícími - vydobyla novinka kapely RukyNaDudy z Frenštátu poid Radhoštěm s písní Išli, išli v interpretaci Mariana Friedla a Ženského sboru z Kudlovic. Na třetím místě došlo k dělbě postupu díky shodnému počtu hlasů; proto postupuje do dalšího kola hitparády z děleného třetího místa Jitka Šuranská za doprovodu cimbálové muziky Stanislava Gabriela s tesknou písní Zanechala jsem já sokola pro páva. Třetí místo a s ním postup do dalšího kola Folklorní sedmičky obhájila baladická Svatební píseń ze Strání, kterou zazpívala straňanská zpěvácká legenda Vlasta Grycová. Protože píseň zazněla už potřetí, nahradila ji novinka - dvojzpěv Vlasty Grycové s její dcerou Aničkou Přikrylovou za doprovodu rodinné cimbálové muziky Husličky ze Strání. Píseň Kosí Jano je z alba O lásce z roku 2014. 

Tři nepostupující písničky nahradil stejný počet novinek: v boji o vaše hlasy dostane příležitost milostná píseň v podání Jany Zaviačičové z alba Skoro ráno bývá cimbálové muziky Vonica z Krumvíře - Vsadila jsem hrušku v humně. Dalším nováčkem v naší hitparádě je Petr Pánek, hostující sólista Cimbálové muziky Strážničan s primášem Víťou Pálenským s písňovou sadou s vojenskou tematikou Kolem našej zahrádečky. třetí novinkou je vzpomínka na Jaromíra Nečase, jehož si připomeneme působivou baladou v jeho podání Keď já smutný půjdem v doprovodu cimbalisty Jiřího Petrů.

Takže souhrn na nabídka k vašemu hlasování:







Jednu až tři vybrané písně můžete vybrat a hlasovat několika způsoby:

 

Hudební výlet do Pobaltí

JUUK_MulkaStabule_obalCDVydejte se s námi za hudbou Litvy, Lotyšska a Estonska.

Regiony

Regiony

Hudební výlet do Francie

kiledjian_the-otium-mixtapeZveme vás na hudební výlet do Francie.

Tri Nguyen – sólo pro dva nástroje

nguyen-tri_duos-aloneVietnamský hudebník Tri Nguyen natočil album pro dva sólové nástroje.

Anketa Album roku 2023 – druhá desítka

krajina-ro_mlhoviny_obalCDPodívejte se na první výsledky ankety Album roku 2023.

Témata Jak se vám líbí

Hansen_studio_2024Podívejte se, co pro vás chystáme v pořadu Jak se vám líbí.

Partneři

Harmonie_logo_velke_web

Darujte Proglas!