16. dubna 2024 • 13:25

Přestupy v extralize ONLINE: Vítkovice oznámily nové kouče. Odchod z Brna

Autor: iSport.cz
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podpisy, přestupy, výměny, příchody borců ze zahraničí i zajímavosti. Všechny extraligové transfery sledujeme ONLINE na iSport.cz.



ONLINE PŘENOS - Přestupy v extralize
Všechny dny
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Bílí Tygři Liberec Bílí Tygři Liberec Dynamo Pardubice Dynamo Pardubice HC Olomouc HC Olomouc HC Škoda Plzeň HC Škoda Plzeň HC Sparta Praha HC Sparta Praha Karlovy Vary Karlovy Vary Kometa Brno Kometa Brno Litvínov Litvínov Mladá Boleslav Mladá Boleslav Motor České Budějovice Motor České Budějovice Mountfield HK Mountfield HK Oceláři Třinec Oceláři Třinec Rytíři Kladno Rytíři Kladno Vítkovice Vítkovice
Obnovit
Zprávy ze dne 16. 4. 2024
17:43
Včera
HC Sparta Praha

Kolik chybělo, aby se sezona hokejové Sparty mohla hodnotit jinak než jako další krach? Dvě desetiny sekundy v šestém semifinále proti Třinci. Necelá minuta v sedmém. Trefa v prodloužení G7 ze sedmi, osmi gólovek, z nichž největší měl na čepeli kapitán Michal Řepík. Čekalo se pár kosmetických změn, klub si dost hráčů pojistil dopředu. Jenže cíl opět nebyl splněn. Nejvyšší vedení klubu se údajně chystá sáhnout do sportovního úseku i hráčů. Včetně těch, kteří jsou pod smlouvami. Více čtěte ZDE>>>

Hokejovou Spartu po dalším neúspěšném boji o ukončení čekání na titul mají čekat razantní změny
Zprávy ze dne 16. 4. 2024
13:49
Včera
Kometa Brno

Radek Kučeřík končí v brněnské Kometě a v další sezoně oblékne dres finského klubu Porin Ässät. 22letý obránce v tomto ročníku posbíral 8 bodů v 39 zápasech.

Zprávy ze dne 16. 4. 2024
13:46
Včera
Dynamo Pardubice

Vítr trápí i hokej. První finále mezi Pardubicemi a Třincem přišlo o fanzónu. 

 

Zprávy ze dne 16. 4. 2024
13:24
Včera
Vítkovice

Vedení Vítkovic představilo nové trenéry pro sezonu 2024/2025. Hlavním trenérem se stal David Bruk, jeho asistenty jsou Vlastimil Wojnar a Pavel Trnka.

Zprávy ze dne 16. 4. 2024
13:00
Včera
Bílí Tygři Liberec
Zprávy ze dne 16. 4. 2024
12:36
Včera
Bílí Tygři Liberec

Útočník Adam Najman opouští po šesti letech Liberec. 23letý hráč podepsal roční smlouvu ve finském klubu Ilves Tampere. „Odchod Adama je velkou ztrátou, protože se ve svém mladém věku stal jedním z pilířů a lídrů A-týmu. Je to komplexní hráč, který má celou budoucnost před sebou. Já doufám a pevně věřím, že naše vztahy jsou natolik přátelské, že při jakémkoli uvažování o návratu do Česka, zamíří Adam zpátky k Bílým Tygrům,“ řekl pro klubový web Filip Pešán, trenér Liberce.

Zprávy ze dne 15. 4. 2024
15:29
15. 4. 2024
Bílí Tygři Liberec

Vedení Liberce si pojistilo nadaného mladíka. Česko-španělský útočník Jaromír Peréz, který prožil premiérovou sezonu mezi seniory, podepsal s Bílými Tygry novou dvouletou smlouvu s možností opce. Osmnáctiletý rodák z Barcelony odehrál za Severočechy 42 zápasů v extralize, ve kterých si připsal tři góly a pět asistencí. Jednu trefu přidal ještě v play off. „Jára je jedním z talentovaných hráčů vycházejících z naší akademie. Během své premiérové sezony mezi dospělými obstál. Věříme v jeho další potenciál,“ uvedl trenér Filip Pešán pro klubový web.

Zprávy ze dne 15. 4. 2024
12:15
15. 4. 2024
Motor České Budějovice

Českých Budějovicích si pojistili mladé útočníky. Tomáš Chlubna, Josef Koláček, Filip Přikryl a Matěj Toman budou i nadále hrát za Motor. Všichni čtyři hokejisté uzavřeli s Jihočechy nové dvouleté smlouvy. „Všichni čtyři mají stále velký potenciál ke zlepšení a s trenéry jsme se shodli, že s nimi dál chceme pracovat, aby z nich do budoucna mohly být opory našeho týmu,“ uvedl sportovní manažer Jiří Novotný.

Zprávy ze dne 15. 4. 2024
9:00
15. 4. 2024
Mountfield HK

Po velké čistce, při které v Hradci Králové skončilo 13 hokejistů, vítají Východočeši první posilu před nadcházející sezonou. Dres Mountfieldu HK bude nově oblékat americký útočník Ryan Dmowski. Sedmadvacetiletý rodák z East Lyme, který v klubu podepsal dvouletou smlouvu, se v minulé sezoně stal s 30 góly nejlepším střelcem slovenské extraligy.

Zprávy ze dne 12. 4. 2024
12:29
12. 4. 2024
Bílí Tygři Liberec

Liberci si pojistili defenzivní oporu. Americký obránce Ian McCoshen bude i v nadcházející sezoně oblékat dres Bílých Tygrů. Se severočeským klubem se dohodl na roční smlouvě. „Ian neměl jednoduchou sezonu i s ohledem na jeho pozdní příchod k týmu až ve druhé polovině srpna. Přesvědčil nás ovšem, že je velmi platný na obou koncích hřiště a jsem si jistý, že po adaptačním roce bude příští sezona v jeho podání ještě mnohem lepší,“ uvedl hlavní trenér Filip Pešán pro klubový web na adresu někdejšího zadáka Floridy.

Zprávy ze dne 12. 4. 2024
12:05
12. 4. 2024
Mladá Boleslav

Mladé Boleslavi vítají před nadcházející sezonou další posily. Do obranných řad Bruslařů přichází sedmadvacetiletý zadák Tomáš Havlín, který poslední tři roky oblékal dres Karlových Varů. Středočechy by měl posílit také útočník Zdeněk Doležal. Příchod bývalého střelce Českých Budějovic či Sparty do města automobilů potvrdil Prostějov, za který třicetiletý rodák z Lysé nad Labem nastupoval uplynulý ročník v první lize. Mladoboleslavské vedení tak bylo nuceno forvarda představit dřív. 

Vytáhlý obránce Tomáš Havlín přestupuje z Karlových Varů do Mladé Boleslavi
Zprávy ze dne 10. 4. 2024
14:11
10. 4. 2024
Bílí Tygři Liberec

Liberec si pojistil reprezentanta. Slovák Martin Faško-Rudáš skončil pod Ještědem sezonu s bilancí 57 zápasů a 27 bodů (15+12). Smlouvu prodloužil do roku 2026. 

Zprávy ze dne 9. 4. 2024
18:16
9. 4. 2024
Mountfield HK

Velký průvan oznámil hokejový Hradec Králové. Dohodl se na podpisu nové smlouvy se čtyřmi hráči: Matěj Chalupa, Petr Moravec, Radovan Pavlík a Martin Štohanzl. Naopak Mountfield opouští hned 12 hráčů! Končí brankáři Eetu Laurikainen a Lukáš Pařík, obránci Bohumil Jank, Patrik Marcel a Michael Gaspar a rovněž forvardi Evan Jasper, Christophe Lalancette, Lukáš Pajer, Radek Pilař a Marek Zachar, jenž sezonu dohrál na hostování v Liberci. Nepočítá se ani s brankářem Janem Lukášem a útočníkem Janem Eberlem, kteří si hledají nové angažmá.

Zprávy ze dne 9. 4. 2024
9:38
9. 4. 2024
Karlovy Vary

Kabinou Karlových Varů se prohnala vichřice! V klubu z lázeňského města dochází po konci sezony k velké čistce, končí rovnou devět hráčů. Z obránců odcházejí Tomášové Bartejs a Havlín, Lukáš Pulpán, Matěj Stříteský a Garrett McFadden. V útoku Energie nebudou pokračovat Jan Bernovský, Roman Přikryl, Jan Hladonik a Švéd Lukas Zetterberg. Je navíc docela pravděpodobné, že u Západočechů skončí také finský forvard Iikka Kangasniemi. Karlovarské vedení ale také nevylučuje, že se s hráčem dohodne na pokračování.

Zprávy ze dne 8. 4. 2024
19:00
8. 4. 2024
Litvínov

V Litvínově končí po úspěšné sezoně čtyři hokejisté včetně britského kanonýra Liama Kirka, který je momentálně nejlepším střelcem i nejproduktivnějším hráčem play off extraligy. V týmu nebudou pokračovat ani další útočník Jindřich Abdul a obránci Patrik Demel a Radim Šalda. Klub to uvedl na svém webu.

Zprávy ze dne 8. 4. 2024
15:52
8. 4. 2024
Kometa Brno

Útočník Tomáš Vincour se rozhodl ve 33 letech ukončit hráčskou kariéru. Dvojnásobný extraligový šampion v dresu Brna, za které doposud hrál, rozšíří sportovní úsek Komety. „Konec jednou přijít musel. Dostal jsem zajímavou nabídku pracovat pro klub, rozšířit tým ve sportovním úseku. Chtěl bych Kometě vrátit to, co ona dala mně. Těším se na to a věřím, že mě bude práce naplňovat a budu klubu prospěšný,“ uvedl Vincour.

Zprávy ze dne 8. 4. 2024
11:05
8. 4. 2024
HC Olomouc

Olomouci si mohou mnout ruce. Obránce Jakub Sirota se s klubem dohodl na roční prodloužení smlouvy. Pětadvacetiletý rodák z Kroměříže o svém pokračování u Hanáků informoval fanušky prostřednictvím videa. Pětadvacetiletý rodák z Kroměříže se před rokem vrátil do Česka po letech v zámoří. Ve své první extraligové sezoně se stal příjemným zjevením, ze kterého se vyklubala nenápadná hvězda.

Zprávy ze dne 5. 4. 2024
19:56
5. 4. 2024
HC Škoda Plzeň

Plzeň přijde o slovenského brankáře Samuela Hlavaje, který podepsal v NHL dvouletou nováčkovskou smlouvu s Minnesotou. Dvaadvacetiletý slovenský hokejový reprezentant neprošel draftem, ale v zámoří již působil v juniorských soutěžích USHL a QMJHL. „Odchod nás samozřejmě netěší, pro nás je to velmi čerstvá informace,“ uvedl spolumajitel plzeňského celku Martin Straka na klubovém webu. „Včera odpoledne nás informoval jeho agent, že o něj má klub NHL velký zájem a dnes je podepsáno. Bohužel pokud podepíše smlouvu v NHL, tak my jako klub nemáme žádnou šanci hráče udržet. Samozřejmě pracujeme na získání nového brankáře, jednání již probíhají,“ dodal Straka. Na odchodu z Plzně je i další gólman Milan Klouček.

Zprávy ze dne 4. 4. 2024
22:42
4. 4. 2024
Kometa Brno

Hlavním trenérem Brna bude i nadále Jaroslav Modrý. Novým asistentem se stal Kamil Pokorný, který se vrací po třech letech z Třebíče. V realizačním týmu končí jeden z dosavadních asistentů Jiří Otoupalík. Kometa o tom informovala na svém webu.

 

Třiapadesátiletý Modrý přišel do Brna v průběhu minulé sezony a původně byl asistentem Patrika Martince. Hlavním koučem se stal loni v září, kdy Martinec na svou pozici rezignoval. Kometa pod vedením Modrého obsadila čtvrté místo v základní části, v play off Brno prohrálo ve čtvrtfinále s Litvínovem.

Zprávy ze dne 4. 4. 2024
18:05
4. 4. 2024
Mladá Boleslav

Hokejisty Mladé Boleslavi posílí útočník Petr Čajka, který se do Česka vrací ze Švýcarska a čeká ho premiéra v nejvyšší domácí soutěži. Třiadvacetiletý bývalý juniorský reprezentant odešel do zahraničí v roce 2014.

 

„Petr je perspektivní a na svůj věk vyspělý a také zkušený hráč. Doufáme, že nám pomůže hlavně na centru, kde jsme cítili, že nás v poslední sezoně trochu tlačila brusle,“ uvedl sportovní ředitel Martin Ševc na klubovém webu. Čajka odešel do Švýcarska již ve 13 letech. Sezonu 2018/19 strávil v zámoří, poté se vrátil do Evropy. V nejvyšší soutěži ve Švýcarsku odehrál včetně play off 122 zápasů, ve kterých vstřelil 12 branek a přidal osm asistencí. 

 

Petr Čajka v dresu české dvacítky
Zprávy ze dne 4. 4. 2024
16:00
4. 4. 2024
Motor České Budějovice

Brankář Dominik Hrachovina se v podcastu Zimák vůbec poprvé vyjádřil ke svému odchodu z Českých Budějovic. Nepřál si jej, ovšem klub ano. Rok před vypršením smlouvy se cesty obou stran rozešly. V extraligovém zákulisí se dlouho dopředu vědělo, že na jih Čech přijde Milan Klouček. Hráči to také tušili, jen se kolem toho potichu našlapovalo. „Chápu, proč Dominik odchází. V Motoru je to na denním pořádku. Lidi mají problémy s osobnostmi, které mají na věc vlastní názor. Chtěli by je měnit k obrazu svému, místo toho, aby je respektovali za to, jací jsou a co dokážou týmu přinést,“ pověděl si k tomu své Radek Duda, bývalý budějovický útočník. Více čtěte ZDE>>>

VIDEO
Video se připravuje ...
Zprávy ze dne 2. 4. 2024
18:23
2. 4. 2024
Motor České Budějovice

Na úterní odpoledne se na jihu Čech čekalo poměrně s napětím. Hokejový klub z Českých Budějovic naplánoval posezonní pohovory s hráči. A že se mělo co řešit a dolaďovat, to bylo dlouho dopředu jasné. Největší otazník? Situace v brankovišti a ticho kolem brankářské jedničky Dominika Hrachoviny (29). Rovněž se zkoumalo, kteří další hráči s kontraktem na příští sezonu případně opustí Motor. Právě o tom se v zákulisí čile spekulovalo. Více čtěte ZDE>>>

 

Brankář Dominik Hrachovina
Zprávy ze dne 2. 4. 2024
9:53
2. 4. 2024
Motor České Budějovice

Velkou hokejovou rybu se v dohledné době chystají představit v Českých Budějovicích. Extraligovému klubu z jihu Čech skončila před Velikonocemi sezona, když v sedmém duelu čtvrtfinále play off padl v Třinci 0:2 a celkově 3:4 na zápasy. Soubor Ladislava Čiháka, jenž skončil svou snahu na šestém místě, nyní obdrží atraktivní posilu. Více čtěte ZDE>>>

Motor loví zajímavou posilu
Zprávy ze dne 31. 3. 2024
20:42
31. 3. 2024
Dynamo Pardubice

Slovenský obránce Peter Čerešňák bude hráčem Pardubic až do roku 2028. Se současným zaměstnavatelem jednatřicetiletý rodák z Trenčína prodloužil smlouvu o dvě sezony, stávající kontrakt mu měl vypršet v roce 2026. Klub vítěze základní části extraligy to oznámil po vítězném vstupu pardubického týmu do semifinálové série play off s Litvínovem. „Je to jeden z našich nejkvalitnějších hráčů a určitě i jeden z nejkvalitnějších hráčů celé extraligy. Do budoucna je pro nás Čero základním stavebním kamenem,“ konstatoval pardubický asistent trenéra Petr Sýkora na klubovém webu.

Zprávy ze dne 28. 3. 2024
16:51
28. 3. 2024
Mladá Boleslav

Potvrzeno. Útočník Dominik Lakatoš se po pěti letech loučí ve Vítkovicích a stává se posilou Mladé Boleslavi, jak již dříve informoval web iSport.cz. Bruslaři potvrdili příchod bývalého kapitána Ostravanů na webových stránkách. Šestadvacetiletý rodák z Kolína bude v klubu z města automobilů hostovat nadcházející dvě sezony. „Je temperamentní hráč, který umí strhnout tým. Je schopný rozhodovat zápasy jak góly, tak tím, že se dokáže dostat spoluhráčům pod kůži svou nepříjemnou hrou a tím obrátit dění na ledě. Má výbornou střelu, nevadí mu ani fyzická hra, jen se musí udržet ve správném nastavení,“ uvedl sportovní ředitel Martin Ševc na Lakatošovu adresu.

 

Zprávy ze dne 28. 3. 2024
14:21
28. 3. 2024
Vítkovice

Hokejový útočník Jan Bambula bude nastupovat za Vítkovice. Ostravský klub dnes potvrdil příchod třiadvacetiletého hráče na svém webu. Odchovanec Havířova, který má na kontě pět startů za seniorskou reprezentaci, hrál dosud v extralize jen za Olomouc. „Hodně se těším. Bude to něco nového. Na Vítkovice jsem chodil jako malý kluk, takže se moc těším na to, že si za ně budu moci zahrát,“ uvedl Bambula.

Zprávy ze dne 28. 3. 2024
13:53
28. 3. 2024
HC Sparta Praha

Kanadský hokejový obránce Aaron Irving bude i nadále působit v pražské Spartě, s kterou prodloužil smlouvu na nadcházející sezonu. Klub o tom informoval na svém webu. Osmadvacetiletý rodák z Edmontonu přišel do Sparty loni po ročníku stráveném ve Finsku v SaiPě Lappeenranta a ve Švýcarsku v Davosu. Předtím v české extralize působil v letech 2020 až 2022 v Litvínově.

Zprávy ze dne 28. 3. 2024
13:00
28. 3. 2024
HC Olomouc

První posilou hokejistů Olomouce pro příští extraligovou sezonu se stal útočník Petr Fridrich. Třiadvacetiletý hráč, který má na kontě sedm reprezentačních startů, přichází na Hanou z Vítkovic. Olomouc o jeho angažování informovala na svém webu. „Jedná se o mladého perspektivního hráče, který svou typologií přesně zapadá do našeho mužstva. O svých kvalitách již přesvědčil v minulých sezonách a jsem velice rád, že jsme tohoto hráče získali,“ uvedl generální manažer Erik Fürst.

Zprávy ze dne 28. 3. 2024
10:10
28. 3. 2024
Kometa Brno

Brněnský hokejový boss Libor Zábranský si vždycky přál mít v Kometě co nejvíc bratrů Zohornů. Ideálně všechny tři. Příchod Tomáše (Pardubice) a Radima (Pittsburgh) neklapne, ovšem Hynek (33) se podle informací iSport.cz stane velkou posilou týmu pro příští sezonu. Ve švédském Oskarshamnu končí, jeho návrat po šesti letech pod Špilberk je prý hotovou věcí. Více čtěte ZDE>>>

 

Hynek Zohorna ve víru oslav v šatně Komety po zisku titulu
Zprávy ze dne 28. 3. 2024
6:00
28. 3. 2024
Mountfield HK

Před startem play off v hokejovém zákulisí občas vyskočily zprávy, že se společnost Mountfield plánuje stáhnout z hradeckého hokeje. Ale podle zjištění webu iSport.cz a deníku Sport nic takového aktuálně nehrozí. Vzhledem k akcionářské smlouvě mezi městem a firmou taková akce nejde ani tak snadno a bez vysokých sankcí provést. Stejně tak nejde sebrat soutěž a zaklepat jinde. „Přesun licence není na stole,“ odpovídá na přímý dotaz primátorka města Pavlína Springerová. Více čtěte ZDE>>>

 

Mountfield na odchodu z Hradce Králové? Jen střelba mimo. Podle primátorky města přesun extraligové licence není na stole

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud