R. Jelínek se opět spojil s Moserem pro speciální kolekci

úterý, 28. června 2022, 06:35 Aktuality, Marketing MediaGuru

Tradiční značky Moser a Rudolf Jelínek se opět spojily pro vzájemnou spolupráci a na trh dávají druhou kolekci lahví a skleniček.

Zdroj: R. Jelínek

Zdroj: R. Jelínek

Tradiční značky Moser a Rudolf Jelínek se opět spojily pro vzájemnou spolupráci a na trh dávají druhou kolekci lahví a skleniček. 

Prvních 37 ručně foukaných, bílou sklovinou potahovaných a ručně broušených karaf bylo vyrobeno před dvěma lety. Designérem první edice byl tehdejší umělecký ředitel sklárny Moser, Lukáš Jabůrek. Po uvedení první edice na trh v roce 2020 se ukázalo, že existuje řada příznivců, kteří mají zájem o spojení těchto dvou tradičních značek. 

Nový umělecký šéf sklárny Moser Petr Larva přišel s několika návrhy, které zachovávají tradiční tvarosloví lahví pro alkohol. Vznikl tak návrh, který ve svém zlatém zdobení na karafě i skleničkách vzdává hold rodině Jelínků.

„Byla to živá zkušenost, kdy do sebe v projektu prolnuly zákonitosti dvou producentů vysoké kvality. Moser má své limity, ale dokáže je proměnit ve výslednou excelenci stejně jako Jelínek. Bylo pro mne nesmírně zajímavé pracovat na návrhu tvaru a dekorace zlatem ve prospěch sdělení: ‚Jelínek je historie i současnost, je tady i ve světě.′ Ta lahev je takovým genealogickým zápisem Jelínků,“ uvedl Petr Larva.

Zdroj: R. Jelínek

Zlatá slivovice pro tento set je z roku 2001. Do prodeje jde 100 kusů. „Druhou edicí přinášíme na trh něco dostupnějšího, něco, co si bude moci pořídit ještě více našich příznivců a zákazníků. Všechny láhve jsou číslovány a opět uloženy do pevného transportního boxu. Věříme, že spojení páleničářského a sklářského řemesla, tedy dokonalé slivovice a dokonalého křišťálu, je naprosto ideální,“ dodává Miroslav Motyčka, obchodní a marketingový ředitel R. Jelínek.

-mav-