Zdraví

I obyčejná chůze vám pomůže dosáhnout vysněné postavy

Pokud pravidelně necvičíte, ale chcete se cítit lépe, doplnit si energii a zvýšit imunitu, je chůze jedním z nejlepších způsobů, jak toho dosáhnout. Aktuální roční období je ideální na to, abychom chůzi zařadili do našeho každodenního života. Vyčistíte si hlavu, poznáte nová místa a krůček za krůčkem také můžete dosáhnout své vysněné postavy. Výživový poradce a školitel programu The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan Ing. Lukáš Vrána vám dnes prozradí, jak na to.

Výhody chůze

Chůze nejen zlepšuje pevnost a zdraví vašich kostí, ale také pomáhá uvolnit od stresu. Měli jste náročný den v práci? Běžte na procházku. Osvěžíte si mysl, zlepšíte si náladu a uděláte něco pro své tělo.

Kolik toho musíte ujít, abyste začali vidět výsledky

„Odborníci doporučují, abychom se 5 dní v týdnu věnovali alespoň 30 minut cvičení střední intenzity. Dobrou zprávou však je, že to nemusí být v kuse. Můžete to rozdělit na 15minutovou procházku ráno, například do práce, a 15minutové cvičení večer doma,“ vysvětluje Lukáš Vrána. Nezapomeňte, že jakýkoliv pohyb, i když jen krátký, je lepší než žádný. Výhodné je obecně chodit co nejvíce pěšky.

Jak začít?

  • Nepotřebujete žádné speciální vybavení, stačí pohodlné boty.
  • Vrstvěte! Buďte připraveni i na nepřízeň počasí.
  • Vezměte si s sebou lahev s vodou.
  • Začněte zlehka a postupně si trasy prodlužujte. Pokud nejste zvyklí chodit, můžete začít 10minutovou obchůzkou kolem bloku.

Jak z chůze udělat každodenní rituál?

  • Zapište si vycházku do diáře, ať s ní můžete počítat a máte na ni čas. Pokud si svoje plány budete psát do diáře, bude snazší je naplnit.
  • Zaparkujte 15 minut od své práce a zbytek dojděte pěšky. Svých 30 minut denně tak splníte s jistotou.
  • Pokud máte možnost, vyhněte se výtahům a eskalátorům a choďte po schodech.
  • Vyhněte se dlouhému sezení. Alespoň každou půlhodinu si udělejte přestávku a projděte se.
  • Naplánujte si trasu do práce tak, abyste měli čas od času změnu.
  • Stáhněte si do mobilu audioknihy a během chůze se můžete věnovat i dlouho odkládané „četbě“.
  • Sledujte počet kroků na telefonu nebo fitness trackeru. Odborníci doporučují 10 000 kroků denně, ale když nezvládnete každý den pokořit desítku, nevadí. Počítá se každý krok. A o vyšší počet kroků se můžete pokusit třeba zase zítra. 
  • Vyřiďte si telefonáty. Chůze vám rychleji uteče, když se u ní zabavíte klábosením s kámoškou 🙂

Doufáme, že vás tyto tipy inspirují k tomu, abyste do každého dne zahrnuli trochu více pohybu. Na vaší cestě za vysněnou postavou se počítá každý krůček. Pokud sis nevíte rady, můžete kontaktovat výživové poradce The 1:1 Diet, kteří vám připraví pohybový plán včetně jídelníčku na míru.

www.one2onediet.cz

0 Shares

One Comment

  1. Pingback: Proměna roku 2022: Všichni účastníci shodili celkově neuvěřitelných 1 299 kilogramů a přispěli tak částkou 129 900 Kč na projekt W4W: Obědy pro děti » Pro-miminka.cz

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..