Nepřeceňujte v létě své síly a chovejte se zodpovědně, radí náměstek ředitele středočeských hasičů

28. červen 2022

Hostem pořadu K věci byl náměstek ředitele středočeských hasičů pro úsek prevence a civilní nouzové připravenosti Jan Ryšavý.

V rozhovoru s Tomášem Pancířem hovořil Jan Ryšavý o práci hasičů v letním období, kontrolách protipožárního zabezpečení i o spolupráci středočeských hasičů při zvládání uprchlické krize v souvislosti s válkou na Ukrajině.

Poradil, co by měli lidé, a to nejenom v létě, dodržovat, aby zásahy hasičů vůbec nepotřebovali. "Jde o to nepřeceňovat své síly a chovat se zodpovědně při své činnosti. To znamená nepřepínat se třeba při plavání nebo podobných aktivitách."

Jan Ryšavý také uvedl, jaké jsou nejčastější příčiny požárů ve středních Čechách: "Dá se říct, že nejčastější příčiny vzniku požárů jsou jednoznačně spojené s lidskou činností, a to ať úmyslně nebo spíše nedbalostním jednáním."

Celý rozhovor si můžete poslechnout v audioverzi.

autoři: Tomáš Pancíř , JMys
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.