19_20230822_181100.jpg
918_20220628_151902.jpg

Kadetky stále neporažené a se zlatem na krku

Červnová jízda krčských kadetek byla opravdu spanilá. Navázaly na květnové výhry a neprohrály ani jeden zápas. Předprázdninovou pauzu tak zakončují na Open poháru kadetek U16 ziskem té nejcennější medaile.

Kadetky v červnu pokračovaly 3. kolem Superligy v sobotu na Tempu a v neděli na Sabatu

Ve skupině si poradíme s Tempem (Niki Š. 2 oběhové homeruny) i Trutnovem. V semifinále roztáčíme pálky už v první směně a je z toho jednoznačná výhra nad Sabatem (Niki Š a Bára walk off homerun).

Ve finále s Trutnovem Niki Š. drží svým nadhozem (11 SO) soupeře v patřičném odstupu od bodu. V útoku se pomaleji rozjíždíme, ale nakonec se skóre usazuje na hodnotě 10:0 (Lucka Č walk off homerun). Opět vítězíme.

Nadhazovačky: Nikola Škardová, Markéta Doležalová, Ema Vaňačová, Kristýna Rašínová, Linda Šedivá, Viktorie Trčková

Catcheryně: Lucie Červenková, Barbora Houdková, Agáta Rollerová

Hráčky v poli: Lucie Krupičková, Natálie Nováková, Agáta Kobrová, Magdaléna Klímová, Laura Miceli, Nela Švestková


Vrcholem jarní sezony byl o prodlouženém víkendu 24.-26.7. Open pohár ČSA U16, který se konal v Mladých Bukách a Trutnově

Ve skupině v Mladých Bukách ztěžka porážíme Cats, poté „divokým“ výsledkem 17:9 Hlubokou. V sobotu ve čtvrtfinále se utkáváme s tradičním soupeřem Sabat. Niki Š. nepovolila soupeři ani bod a postupujeme do semifinále. Soupeřem nám je Piranhas. Dlouho vyrovnaný boj rozhodujeme v poslední směně. Natka stahuje vítězný bod. Zlomový okamžik přichází při obsazených metách. Agi R. pálí dvoumetový odpal, stahuje další dva body. Přidávají se další pálkařky, přidáváme body. Niki Š. 16tým SO zakončuje zápas a postupujeme do finále. Ve finále skvěle vstupujeme do utkání proti Joudrs. Získáváme rozhodující náskok hned v úvodu utkání. Niki Š podává excelentní výkon na nadhozu i na pálce. 18x SO, 2x 1B, 1x 2B a 1x 3B = BA – 1.000. Maky velmi dobře doplňuje útok, 2 hity ze 3 startů. Drtivým výsledkem porážíme Joudrs 10:1 a vezeme do Krčského areálu pohár za 1. místo!

O úspěch se zasloužily:

Nadhazovačky: Nikola Škardová, Markéta Doležalová, Kristýna Rašínová

Catcheryně: Barbora Houdková, Natálie Nováková, Agáta Rollerová, Lucie Červenková

Hráčky v poli: Lucie Krupičková, Laura Miceli, Linda Šedivá, Ema Vaňačová, Magdaléna Klímová, Viktorie Trčková, Nela Švestková

V obraně děláme minimálně chyb, útok funguje. Potřebujeme ještě zlepšit komunikaci ve hře, agresivitu běhu po metách a odhad vzdáleností při zpracování a odehrávání míče.

Trenéři kadetek přejí všem hráčkám spoustu prázdninových zážitků a na všechny se těší na soustředění v Havlíčkově Brodě na přelomu července a srpna.

Petr "Méďa" Čermák