Banes Motor České Budějovice
29.06.2022, Zbyněk Rýpar

FOTO: Fotbalovou exhibici v Nemanicích ovládli domácí. Slavilo se také na Hluboké

NEMANICE - Sobotní odpoledne patřilo fotbalovým exhibicím. V Nemanicích slavili 90 let a k této příležitosti si pozvali hokejisty Motoru, aby s nimi změřili síly. Omlazené mužstvo Motoru nazulo místo bruslí kopačky a vyběhlo na trávník i s několika členy základní sestavy A týmu, kteří byli doplněni o hráče juniorky.

První minuty utkání se hráči Motoru hledali a brzy prohrávali o tři branky. Do poločasové přestávky se ale hokejistům povedlo vstřelit dva góly, a tak druhý poločas sliboval ještě pořádné drama. Motor ve druhém dějství zabral a dokonce v utkání vedl 6:5, ale nemanický Horák na konci utkání obrátil skóre ve prospěch domácích, kteří zvítězili 7:6. Několik stovek diváků si tak užilo hezké fotbalové odpoledne a v Nemanicích se slavilo dlouho do noci.

Sestava Motoru: Cinka - Hovorka, Willmann, Remeš, Koláček - Remta, Toman, Chlubna, Přikryl - Vavřík, Masopust.
Branky: Horák 3x, Čermák 2x, Kaňák 2x - Vavřík 2x, Masopust 2x, Toman, Přikryl.

Velká sláva se konala také o kousek dál, ve sportovním areálu v Hluboké nad Vltavou. Místní fotbal slavil totiž 100 let od svého vzniku a k této příležitosti pozval velké fotbalové legendy! Kopačky opět obula například jihočeská legenda Karel Poborský nebo bývalí reprezentanti Pavel Kuka s Radkem Bejblem, nechyběli však ani další legendy. I na Hluboké měl Motor své zástupce a také jednu legendu v podobě Jiřího Šimánka, kterého doplnili hráči A týmu Jakub Valský, Martin Hanzl a Jaroslav Pouzar mladší.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....