metro.cz

Počasí v Praze

15 °C / 24 °C

Středa 1. května 2024. Svátek práce

Terap.io nabízí psychologickou pomoc v ukrajinštině zdarma

  12:32
Praha 29. června 2022 (PROTEXT) - Útěk před válkou, strach o budoucnost, ztráta blízkých. To jsou jen některé z mnoha psychicky náročných situací, se kterými se potýkají uprchlíci z Ukrajiny, ale i ukrajinští občané žijící v Čechách dlouhodobě. Česká platforma pro on-line terapii Terap.io jim proto nabízí pomoc formou psychoterapeutických konzultací zdarma v ukrajinštině. Zaregistrovaly se už tisíce zájemců.

Pomoc je určena všem, kteří mají příbuzné na Ukrajině, pro Ukrajince v ČR i mimo ČR. Konzultace v ukrajinštině zdarma zatím nabízejí dvě terapeutky včetně krizové psycholožky. "Službu jsme spustili v polovině března. Doteď se zaregistrovaly vyšší stovky zájemců a proběhlo několik desítek sezení," říká spoluzakladatel Terap.io Chadi El-Moussawi.

Ke konzultaci zdarma lze využít promo kód, který zájemci najdou na nové landing page v ukrajinštině https://terap.io/content/ukraine/. Následně si vyberou terapeuta a objednají se na sezení v čase, který jim vyhovuje. To může probíhat formou videohovoru, klasického hovoru i písemně prostřednictvím chatu. Takto vedené sezené lze uskutečnit z domova, jediné, co klient potřebuje, je stabilní připojení k internetu.

Terapie je samozřejmě nejvíce prospěšná z dlouhodobého hlediska. Konzultace zdarma mohou zájemci využít i opakovaně do výše 10 sezení. Stejně jako při terapii tváří v tvář i on-line sezení zajišťují 100% soukromí a diskrétnost.

V posledních týdnech Terap.io zaznamenalo také zvýšenou poptávku od firem, které sezení využívají jako benefit pro své zaměstnance. "Od začátku války na Ukrajině se zájem ze strany firem o terapii či školení pro zaměstnance mnohonásobně zvýšil. Firmy se snaží pečovat o své zaměstnance, na které situace také dolehla. Zároveň některé z firem mají ukrajinské zaměstnance a shánějí psychologickou pomoc pro ně," vysvětluje Chadi El-Moussawi. Nejčastěji mají firmy zájem o poukazy na individuální on-line terapii, kterou daný zaměstnanec může využít podle svých potřeb.

První česká platforma pro psychoterapii Terap.io vznikla v důsledku náročných životních období dvou přátel (Chadi El-Moussawi a Jan Sasínek), která překlenuli díky terapii. Společně s týmem zkušených terapeutů se pak rozhodli vytvořit službu, která zjednoduší přístup k terapii všem. Terap.io během pár jednoduchých kroků propojí klienta s ověřeným terapeutem a po výběru termínu zprostředkuje terapeutické sezení formou videohovoru, audiohovoru nebo chatu, bezpečně a bez využití třetích stran. Terapii tak zájemci mohou podstoupit v jakémkoli čase a situaci, která jim vyhovuje. Služba také pomáhá s výběrem konkrétního terapeuta.

Více informací najdete na https://terap.io/.

Kontakt:

martin@eckstein.cz

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

Hlavní zprávy

Zdravim, zdravim, dobré dopo. Pražské ostrovy na čtyři dny ovládne hudba

vydáno 30. dubna 2024  10:00

Pokud jste na sociálních sítích, zřejmě vás neminul pozdrav „zdravim, zdravim, dobré dopo“. Hláška je dílem hudebníka Rohonyho, který v oboru rozhodně...  celý článek

Co krok, to dopravní značka či tabulka se zákazem. Česko se „výhrůžkami“ jenom hemží

vydáno 29. dubna 2024  11:59

Možná si ještě vybavíte pražskou „aféru“, kdy strážníci vykazovali ze svahů Petřína sáňkující děti. Aby pak udělalo město výjimku, když nechalo drobotinu...  celý článek

Umělá inteligence by se ráda stala psychoterapeutem. Opravdu dokáže pomoci?

vydáno 29. dubna 2024  5:53

Textů o AI jste už určitě četli mnoho. Umělá inteligence se snaží rozvíjet doslova v každém oboru. Jistě už jste slyšeli o AI v soudnictví, v IT...  celý článek

Písni Nothing Else Matter trumpeta velmi sluší, říkají kluci z kapely Melanchollica

vydáno 28. dubna 2024  5:33

Tribute kapely oslavující svoje vzory jsou běžnou součástí hudební scény. V Česku se ale před rokem zrodil projekt, který se běžnému napodobování cizích...  celý článek