MacBook Pro Touch Bar by mohl být oživen jako proužek, který podporuje Apple Pencil

Apple pokračuje ve výzkumu, jak zajistit, aby Apple Pencil pro iPad fungoval jako starý Touch Bar na povrchu budoucího MacBooku Pro. Je to jen patentová přihláška a Apple jich každý rok získá tisíce, což neznamená, že se objeví nějaký skutečný produkt. Někdy ale poznáte, že to Apple myslí vážně, podle toho, jak zažádá o patent, získá jej – a poté znovu požádá o nejmenší obměnu nápadu.

Patentová přihláška s technologií, kterou by Apple mohl použít

To se zde stalo s patentovou přihláškou, jejíž kresby ukazují MacBook Pro s držákem na Apple Pencil. Je to Mac s místem pro vysunutí Apple Pencil. Apple Pencil ale s Macem používat nemůžete, nebo ještě ne.

Pokud Apple neuvažuje o MacBooku Pro pro velmi pořádkumilovné lidi, jak nově odhalená patentová přihláška „Mountable tool computer input“, tak její identicky pojmenovaný udělený patent z března 2022, dávají určité náznaky o myšlení Applu.

Nezdá se pravděpodobné, že by vynálezci patentu očekávali, že lidé budou kreslit a psát na obrazovce MacBooku Pro, ale spíše že někdy používají Apple Pencil.

Konkrétně, že používají tužku alespoň zhruba v oblasti, kam Apple dříve zařazoval Touch Bar.

„Některá výpočetní zařízení, jako jsou laptopy, mohou mít dotykovou obrazovku umístěnou v klávesnici zařízení nebo vedle ní, kterou lze nakonfigurovat tak, aby poskytovala mnohem více funkcí než sada tradičních kláves,“ začíná patent.

„V některých případech však může být použití doplňkové dotykové obrazovky obtížné,“ pokračuje. “Dotykový psaní nemusí používat dotykovou obrazovku, protože postrádá hmatovou zpětnou vazbu ve srovnání se sadou mechanických pohyblivých kláves.”

“Dotyková obrazovka je také obecně umístěna v blízkosti rukou uživatele, a proto může být náchylná k tomu, aby byla zakryta před zrakem uživatele vlastní rukou,” uvádí patent. „Také, i když se uživatel dívá na dotykovou obrazovku, je umístěn v jiné ohniskové vzdálenosti od uživatele ve srovnání s hlavním displejem, takže uživatel musí znovu nastavit hlavu nebo oči, aby efektivně četl a interagoval s dotykovou obrazovkou. ..”

Je s podivem, že se Apple vůbec obtěžoval s Touch Barem. Přesto chce společnost s tímto prostorem něco udělat a trvá na tom. Lištu lze nahradit dotykovým panelem.

„Dotykový panel může obsahovat povrch citlivý na dotyk, který v reakci na detekci dotykové události generuje signál, který lze zpracovat a použít další součásti elektronického zařízení,“ pokračuje Apple. “Zobrazovací komponenta elektronického zařízení může zobrazovat textové a/nebo grafické prvky displeje představující volitelná virtuální tlačítka nebo ikony a povrch citlivý na dotyk může uživateli umožnit navigaci a změnu obsahu zobrazeného na obrazovce.”

Zdá se, že nic z toho okamžitě nevyřeší výtky společnosti Apple vůči Touch Baru. Uživatel by musel přerušit psaní, hledat tužku, aby ji vyndal z držáku, a pak s ní psát nebo klepat na proužek citlivý na dotyk.

Stylus může být přirozenější než Touch Bar

Přesto je to přirozenější než Touch Bar. I když uživatel přestane psát, je přirozenější odvrátit zrak od obrazovky a najít tužku.

A spíše než se snažit zapamatovat si ovládací prvek, který je malým bodem na Touch Baru – který se také pohybuje – je mnohem snazší vzít do ruky tužku.

Je tu však ještě jedna věc. Na několika patentových nákresech je zobrazeno, jak uživatel klepe na tužku, dotýká se jí nebo přes ni přejíždí.

Apple Pencil by pak mohl zobrazovat ovládací prvky podobné Touch Baru, když je v držáku.

Tato patentová přihláška, stejně jako její předchozí udělená verze, je připisována Paulu X. Wangovi, Dinesh C. Mathewovi a Johnu S. Campovi. Wang je uveden na mnoha předchozích patentech společnosti Apple, včetně dalších patentů pro uživatelská vstupní zařízení.

Předchozí článek

Polskému vývojáři se povedlo dostat CarPlay na displej Tesly

Následující článek

Pokus o výměnu M1 procesoru za M2 se iFixitu úplně nepodařil.

Související články

iPod touch 5. generace: prohlédněte si údajný prototyp na fotce

I přes to, že je veřejnost upjata spíše na nový iPhone 5, přichází anonymní emailová pošta do schránky jednomu známému zahraničnímu serveru a v ní čtyři fotky nového prototypu iPod touch 5. generace. Samozřejmě se nedá s nějakou jistotou tvrdit, zda se jedná o opravdový prototyp či o fake nějakého fanouška Apple, rozhodně se ale jedná o zajímavý pohled.