Přejít na obsah [o] Přejít na navigaci [n] Přejít na vyhledávání [v] Přihlásit se
Hlavička
Tréninkový parťák v designovém balení. Co všechno umí Apple Watch Series 7?

Tréninkový parťák v designovém balení. Co všechno umí Apple Watch Series 7?

Produktové tipy
Apple Watch Nike Series 7 GPS, 41mm, Midnight, Anthracite Black Sport Band_1528498941
Apple Watch Nike Series 7 GPS, 41mm, Midnight, Anthracite Black Sport Band
Produkt není určen k prodeji.
Apple Watch Series 7 Cellular, 41mm, Starlight, Sport Band_1650671254
Apple Watch Series 7 Cellular, 41mm, Starlight, Sport Band
Produkt není určen k prodeji.
Apple Watch Series 7 GPS 45mm, (Product) RED, Product RED Sport Band_881433541
Apple Watch Series 7 GPS 45mm, (Product) RED, Product RED Sport Band
Produkt není určen k prodeji.
Apple Watch Series 7 Cellular, 41mm, Midnight, Midnight Sport Band_245156285
Apple Watch Series 7 Cellular, 41mm, Midnight, Midnight Sport Band
Produkt není určen k prodeji.
Apple Watch Nike Series 7 GPS, 45mm, Starlight, Pure Platinum Black Sport Band_1489811869
Apple Watch Nike Series 7 GPS, 45mm, Starlight, Pure Platinum Black Sport Band
Produkt není určen k prodeji.

Chytré hodinky Apple Watch Series 7 zaujmou na první pohled svým líbivým vzhledem. Pod povedeným designovým pozlátkem se ale ukrývá hromada šikovných funkcí a pokročilých technologií.

Chytré hodinky máte pořád na zápěstí, takže dokážou věci, jaké jiná zařízení nezvládají. Fungují jako tréninkový parťák, co měří veškerý váš pohyb, poskytují užitečné údaje o zdraví a zároveň vás spojují s lidmi i věcmi, které jsou pro vás důležité. Tím vůbec nejpokročilejším modelem z nabídky společnosti Apple je Watch Series 7, který si dnes důkladně představíme.

Apple Watch Series 7     Apple Watch Series 7 Cellular 

 

Přestože jsou hodinky na pultech obchodů již několik měsíců, jejich design působí stále velmi neokoukaně. Je to dáno tím, že v porovnání s předchůdcem udělalo nejnovější provedení od Applu obrovský skok směrem kupředu. Vše se přitom kolem většího displeje, který však díky tenčím rámečkům okolo obrazovky prakticky nezvětšuje velikost samotných hodinek. Kompletním přepracováním displeje se Applu podařilo zmenšit rámeček o 40 %, takže plocha obrazovky je teď větší než na kterékoliv předchozí generaci Apple Watch. Dotykový snímač je integrovaný do OLED panelu a tvoří s ním jeden díl, právě to umožnilo snížit tloušťku displeje i rámečku.

Velkou předností je také stále zapnutý Retina displej. Když se chcete podívat na čas nebo jakékoliv jiné údaje z ciferníku, nemusíte zvedat zápěstí ani klepat na obrazovku. Displej je totiž pořád zapnutý. A taky je o 70 % jasnější, když jste vevnitř a máte ruku dole. Výrobce se zaměřil také na vyšší odolnost, přední sklíčko je tlustší o 50 %. V nejsilnějším místě je dvakrát tlustší než na Apple Watch Series 6 a díky tomu i pevnější a odolnější. Samozřejmostí je odolnost proti prachu podle normy IP6X1 a voděodolnost WR50 pro plavání.

 

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Porovnání Apple Watch Series 7 a Watch Series 3

Zdraví, spánek i stres pod kontrolou

Jedním z hlavních důvodů, proč lidé často volí nejnovější Apple Watch Series 7, je důraz kladený na zdravotní funkce. Měřit si můžete například hladinu kyslíku v krvi. Připomeňme, že právě hladina kyslíku v krvi je klíčový indikátor celkového zdravotního stavu. Můžete si podle ní udělat představu, jak dobře tvoje tělo absorbuje kyslík a jakého množství kyslíku se mu dostává. Hladinu saturace krve kyslíkem si můžete změřit, kdykoliv chcete – průběžně je snímána ale také na pozadí.

Stejně pohodlně si můžete kdykoliv udělat EKG. Aplikace EKG na Apple Watch Series 7 dokáže vygenerovat elektrokardiogram podobný jednosvodovému EKG. Elektrody integrované v korunce Digital Crown a v zadním sklíčku hodinek spolupracují s aplikací EKG a snímají elektrické impulzy srdce. Stačí přiložit prst ke korunce Digital Crown a hodinky za 30 sekund vygenerují vlnový průběh EKG. Aplikace EKG dokáže indikovat, jestli srdeční rytmus vykazuje znaky fibrilace síní – což je závažná forma nepravidelného srdečního rytmu – nebo jestli má sinusový průběh, který je znakem normální srdeční činnosti.

Vyzdvihnout si zaslouží také aplikace Spánek, která toho umí v praxi víc než jen sledovat spánek. Prostřednictvím ní si můžete nastavit cíle a naučit se chodit spát pravidelně ve stejnou dobu. Dokonce sleduje i dechovou frekvenci ve spánku. Když jste ve stresu, je dobré se na chvíli zastavit a zhluboka se nadechnout. Funkce Reflexe v aplikaci Mindfulness pomůže majitelům chytrých hodinek od Applu nastavit si cíl a zklidnit se pozorováním krásné animace.

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Apple Watch Series 7

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Apple Watch Series 7

Běh, plavání, cyklistika a mnoho dalšího

Měřit můžete samozřejmě i svou sportovní aktivitu – je přitom jedno, zda běháte po lese, nebo plavete v rybníce. K dispozici jsou desítky různých cvičení, nechybí dokonce ani tajči a pilates. Stačí klepnout a začít se hýbat.

Pokud bychom měli jeden sport vyzdvihnout, bude to určitě cyklistika. Apple Watch automaticky poznají, když začnete šlapat, a připomenou vám, ať spustíte cvičení. Detekce pádu je optimalizovaná pro cyklistiku i další cvičení a při nehodě může zavolat záchranku. Milníky jízdy včetně dosažené rychlosti, vzdálenosti a dalších oznamuje hlasová odezva, takže nemusíte ani na okamžik spouštět oči z cesty. A vylepšený algoritmus přesněji počítá kalorie při jízdě na elektrokole.

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Apple Watch Series 7 skvěle rozumí cyklistům

Díky kroužkům Aktivity máte na jedné obrazovce okamžitě přehled o dosažených cílech v pohybu, cvičení a stání. Kroužky Aktivity je přitom možné snadno sdílet s rodinou a přáteli, což jen podporuje zdravého sportovního ducha, chuť soupeřit a dosahovat lepších výsledků. Dokonce můžete zvát přátele do sedmidenních soutěží.

Nejen při sportování přijdou vhod vaše oblíbené songy. V Apple Music je k dispozici přes 90 miliónů skladeb. To je spousta hudební motivace přímo na zápěstí. A s pálením kalorií nebo krácením volného času pomohou ale také podcasty či audioknihy.

fitness_motivation_activity__3rp3n2bzi6qm_large.jpg
fitness_motivation_competitions__bjuwesz358dy_large.jpg
fitness_motivation_sharing__igklgapjfuie_large.jpg

Kroužky Aktivity

Telefon nechte doma

Velkou výhodou je možnost zakoupení Cellular provedení, díky kterému můžete nechat telefon klidně doma. Poslat kamarádům zprávu nebo dokonce i volat přitom můžete i nadále, právě prostřednictvím hodinek. Díky aplikaci Peněženka můžete mít i přímo v Apple Watch nahranou platební kartu a po vydařeném tréninku si dopřát zaslouženou odměnu v oblíbené kavárně.

Obávat se nemusíte ani toho, že se ztratíte. Při chůzi, řízení nebo jízdě hromadnou dopravou vás Mapy dovedou až do cíle. Taptický engine upozorní, kdy odbočit doleva a kdy doprava. Ani se nemusíte dívat na hodinky. Přímo na zápěstí máte přitom přístup k tisícům dalších aplikací z App Storu. To z Apple Watch dělá ideální osobní zařízení na všechno, co vás baví. Lyžování, focení, astronomie – stačí si vybrat.

U Apple Watch Series 7 byl přepracován také celý nabíjecí systém, aby hodinky dokázaly naskočit do akce ještě rychleji. S aktualizovanou nabíjecí architekturou a rychlonabíjecím USBC kabelem dobijete baterii z nuly na 80 % už za 45 minut. Pouhých osm minut v nabíječce vystačí na 8 hodin sledování spánku. V praxi je tedy nabíjení až o 33 % rychlejší než u Series 6.

Apple Watch Series 7     Apple Watch Series 7 Cellular 

 

Apple Watch Series 7 v akci

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Apple Watch Series 7

 

Ohodnoť článek:

Názory ostatních Geeků

Zatím nikdo nepřispěl do diskuze.

Máš něco na srdci?

100% GEEKsměs bez elektroniky 100% GEEKsměs bez elektroniky
nahoru