JUDr. Vojtěch Filip

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.06.2022 4:31:00

Jak trapná ČT "gratulovala" Heleně Vondráčkové

Jak trapná ČT "gratulovala" Heleně Vondráčkové

Jsem rád, když si i veřejnoprávní televize všimne výsledků práce těch, kteří proslavili ČR, problém je v tom, jak kdy a jak koho.

 Je o mně známo, že jsem rocker a vyrůstal jsem na hudbě Deep Purple, Led Zeppelin a Black Sabath. Na druhou stranu je o mne známo, že si vážím kvality a v hudbě zvlášť, ať je klasická nebo populární. U nás v Čechách, a zejména ne v ČT, určitě není tolik »převondráčkováno«, aby si paní Helena u příležitosti významného životního jubilea nezasloužila stran České televize důstojnější připomenutí. Odbýt významné jubileum naší bez pochyby jedné z nejúspěšnějších zpěvaček, která po sobě na rozdíl od všech ostatních zanechala výraznou stopu i v zahraničí, jen archivními dokumenty – pardon, to je ubohost.

Vrcholem rádoby oslav byla repríza Šípovy Všechnopárty, kterou si nemohl nevšimnout ani server tvguru.cz. Cituji: »Zatímco si u ní doma podávají dveře novináři z tuzemských i zahraničních médií, ČT její narozeniny odbyla pouze několika reprízami, například pět let starou talkshow Karla Šípa Všechnopárty. V tomto případě šlo navíc o nemilý trapas, protože Šíp se mimo jiné zpěvačky zeptal, co v nejbližší době chystá, a ona se rozpovídala o svých plánech a akcích, které se však již dávno uskutečnily… Nejenže triumfovala na mezinárodních festivalech, ale vystupovala také ve slavných koncertních sálech, ať už jde o legendární pařížskou scénu Olympie nebo newyorskou Carnegie Hall. Nelze opomenout ani muzikálové či herecké role, tím spíše, že například pohádka Šíleně smutná princezna patří k vůbec nejoblíbenějším.«

ČT chce peníze navíc, a dokonce chystá i tlak na poslance, aby souhlasili se zvýšením televizních poplatků. Když už něco chce, také musí něco nabídnout, kdyby už nic jiného…

Výroba čerstvého dokumentu o Heleně Vondráčkové by byla alespoň minimální snahou o projev úcty a respektu a určitě by přišla na méně, než na oněch 2,4 miliónu korun na odměny generálního ředitele. Nechci sahat do svědomí tvůrčím týmům, ale z toho, že nic nenatočili, čiší jen strach, že by museli ukázat, že Helena Vondráčková něco v životě dokázala a že je skutečný umělec, ne jen tzv. »nová celebrita«. Myslím, že v rozpočtu ČT je dost prostředků, za které by se dalo natočit pár dokumentárních filmů. Když bych se držel hodně při zemi, alespoň pět šest.

Vážení na Kavčích horách,

šetříte na hodně nepravém místě. A propó – je tohle vůbec šetření? Nebo se jedná o typické českotelevizní pohrdání každým takovým, kdo proslavil jméno České republiky v zahraničí, neleští kliky vašich kanceláří a vlastně o vaši přízeň ani nějak zvlášť nestojí? Případně to nedává tím »pravým« způsobem najevo. Jedno je však hodně smutné – když totiž zahraniční média okatě trumfují v zájmu o skutečnou osobnost české kultury ta domácí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama