st 29.6.2022
MUZ

Mnoho šancí, málo gólů: Baník - Zlín 1:1

Druhé přípravné utkání Baníku skončilo remízou. Slezané si vytvořili množství šancí, proměnili jedinou, soupeř dokázal srovnat, takže platilo: Baník - Zlín 1:1

Baník, jemuž v sestavě ještě chybělo několik reprezentantů, rozložil síly do dvou poločasů. První sice mohl udeřit Zlín, to když Martin Fillo předložil před branku Antonínu Fantišovi, a ten přestřelil, ale postupem času začal počítat šance především Baník.

Ve 14. minutě se do dobré střelecké pozice dostal Marek Jaroň, křížnou střelou těsně minul. A dvě minuty po něm měl tutovku Jiří Klíma. Roman Zálešák mu překrásně nacentroval a útočník Baníku měl před sebou jen gólmana Šišku. Ten mu jeho hlavičku zázračně vykopl.

Když to nešlo hlavou zblízka, zkusil to pak Jiří Klíma nohou z půlky hřiště. Poté, kdy Baník získal míč, viděl, že gólman soupeře stojí daleko před brankou, a tak to zkusil. A jen o kousek překopl břevno.

Další zajímavou pozici připravil Jiřímu Klímovi Marek Jaroň, dal mu míč zprava k přední tyči, Jiří Klíma se pokusil zakončit, míč ještě tečoval zlínský obránce a gólman Šiška měl co dělat, aby balon, jenž mířil k jeho tyči, vytlačil na roh. A z něj mohlo znovu udeřit. K velmi nebezpečné hlavičce se dostal Martin Chlumecký. O kousek minul.

A za další minutu další střela, tentokrát volej Romana Zálešáka z rohu šestnáctky, Šiška chytil.

Poslední šanci v první půli měl Ladislav Takács, také on střílel po centru z voleje a také on minul.

Čtyři minuty po pauze otevřel Baník skóre. Lukáš Budínský krásně prostrčil míč zlínskou obranou Muhamedu Tijanimu, ten byl sám před gólmanem a poradil si.

V 54. minutě bylo vyrovnáno. Hosté po zisku míče rozehráli rychlou protiakci, a tu zakončil Dramé prudkou střelou zblízka - 1:1.

Baník měl řadu možností, jak získat vedení zpět, největší nebezpečí pro zlínskou branku znamenal Muhamed Tijani. Poprvé po rohu hlavou těsně minul tyč, pak to zkoušel levačkou obstřelem a málem trefil šibenici, a do třetice po centru Jiřího Fleišmana hlavičkoval sám z malého vápna nad. 

A tak se Baník musel spokojit s remízou 1:1.

Fotogalerie

Ohlasy k utkání

PAVEL VRBA: "Potkala se dvě mužstva z ligy, takže to byl náročnější zápas. Gólových šancí jsme měli víc, je plusem, že jsme si je vytvořili, v pěti šesti situacích jsme zápas mohli rozhodnout. Takže zakončení bych si asi představoval lepší. Gól jsme dostali po chybě v rozehrávce."

Statistiky hráčů

statistiky hráčů nejsou k dispozici

Statistiky brankářů

statistiky brankářů nejsou k dispozici

Informace o utkání

29.
středa
června
Baník VS Zlín
Přátelská utkání

Statistiky

Poločas: 0:0
Branky: 49. Tijani (Budínský) - 54. Dramé. ŽK: Simerský.
Diváci: 270

Sestavy

Baník

I. poločas: Laštůvka – Zálešák, Frydrych, Chlumecký, Šehić – Takács, Tetour – M. Jaroň, Kuzmanović, Kubala – Klíma II. poločas: Letáček – Zálešák (53. Ndefe), Pokorný, Lischka, Fleišman - Kaloč, Boula - Buchta, Budínský, Yao - Tijani.

Zlín

Šiška (46. Dostál) - Fillo (46. Drame), Kolář (65. Kulíšek), Simerský, Bartošák - Reiter (46. Bobčík), Hrubý (65. Hellebrand), Janetzký (65. Chwaszcz), Vakho (65. Hrdlička) - Fantiš (46. Vukadinović), Jawo (65. Číž).
30
Jiří
Letáček
24
Jan
Juroška
13
Samuel
Grygar
26
Filip
Blažek
0
Paixao da Silva
Ewerton
19
David
Lischka
5
Jiří
Boula
7
Karel
Pojezný
9
David
Buchta
29
Ladislav
Takács
35
Jakub
Markovič
77
Gigli
Ndefe
12
Tomáš
Rigo
21
Jiří
Klíma
20
Abdullahi
Tanko
28
Filip
Kubala
10
Matěj
Šín
11
Eldar
Šehić
15
Patrick
Kpozo
17
Michal
Frydrych
4
Robert
Mišković