42letá Venus Williamsová se po 10 měsících vrací na kurty. Ve Wimbledonu bude hrát mix s Jamiem Murraym

30. 6. 2022, 08:11
Aktuality 5
Po Sereně Williamsové chystá ve Wimbledonu návrat na kurty i starší ze sesterské dvojice Venus. Dvaačtyřicetiletá Američanka, která v All England Clubu v minulosti získala pět titulů ve dvouhře, nastoupí do smíšené čtyřhry po boku domácího Jamieho Murrayho. V úvodním kole se utkají s novozélandsko-polským párem Michael Venus a Alicja Rosolská.
Profily hráčů
Venus Williamsová (© j48tennis.net)

Venus Williamsová se na okruhu WTA ve dvouhře naposledy představila na konci srpna loňského roku. Během kariéry nasbírala celkem sedm grandslamových titulů ve dvouhře, 14 ve čtyřhře a dva ve smíšené čtyřhře.

O dva roky mladší Serena Williamsová nastoupila v úterý po roční pauze do wimbledonské dvouhry. V prvním kole ale po více než tříhodinové bitvě podlehla Francouzce Harmony Tanové ve třech setech.

Ve wimbledonském mixu se letos představí z českých tenistů jen Lucie Hradecká. Hrát bude s Ekvádorcem Gonzalem Escobarem, s nímž v lednu došla do semifinále Australian Open a minulý měsíc do čtvrtfinále Roland Garros.

Smíšená čtyřhra ve Wimbledonu odstartuje v pátek 1. července. Nejvýše nasazenými jsou Nizozemec Jean-Julien Rojer s Japonkou Enou Šibaharovou, titul budou obhajovat domácí Neal Skupski s Američankou Desirae Krawczykovou. Los najdete na webu wimbledon.com.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
Patik
Am jor Vinas am jor fajr et jór dizajr.smile
Reagovat
Krisboy
Vyhrajte to tam celé! smile
Reagovat
Holahej
Sock s Gauff favoriti..
Reagovat
Krisboy
Ponožka by mi taky nevadil
Reagovat
FulnekUltras
na té williamsovské pavlači působila jako z jiného světa... ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist