V týmu nové stanice Canal+ Sport jsou Bosák, Hošek či Häring

čtvrtek, 30. června 2022, 11:40 TV, Lidé, Aktuality MediaGuru

Nově vznikající stanice Canal+ Sport, zaměřená na anglickou nejvyšší fotbalovou ligu, představila první spolupracovníky.

Jaromír Bosák, Jiří Hošek a Karel Häring, zdroj: Canal+ Sport

Jaromír Bosák, Jiří Hošek a Karel Häring, zdroj: Canal+ Sport


Nová sezóna anglické Premier League odstartuje 5. srpna ve 21.00 zápasem mezi týmy Crystal Palace a Arsenal. Vysílání nového programu Canal+ Sport má začít o den dříve. V polovině června uváděla stanice jako startovací datum 1. srpen. Canal+ Sport nabídne všech 380 zápasů vysílaných živě, součástí programu budou i zápasová studia, prémiová talkshow nebo sportovní magazíny.

„Za obsahovou stránkou našeho nového sportovního programu stojí zkušený tým českých a slovenských profesionálů. Najdete tu známá jména fotbalového světa, ale i mladé perspektivní experty, kteří, jak věříme, vysílání obohatí o nový a neotřelý pohled,“ říká Ladislav Řeháček, viceprezident společnosti Canal+ Luxembourg pro Českou republiku a Slovensko.

Stanice dnes představila prvních šest lidí, kteří se na obsahu podílejí.

  • Jaromír Bosák – respektovaný sportovní komentátor se třemi dekádami zkušeností. 
  • Matúš Lukáč – slovenský moderátor a expert na Premier League.
  • Radoslav Kováč – bývalý hráč West Hamu a fotbalový expert pro zápasová studia.
  • Jiří Hošek – novinář, bývalý zpravodaj ve Velké Británii a autor komentářů pro magazín Hattrick a server efotbal.cz.
  • Karel Häring – bývalý fotbalový expert deníku Sport a spoluzakladatel magazínu Football Club a nyní specialista, editor a dramaturg programu Canal+ Sport.
  • Karel Tvaroh – bývalý hráč Sparty Praha a zástupce mladé generace fotbalových expertů, moderátor stanice Canal+ Sport.
Radoslav Kováč, Matúš Lukáč a Karel Tvaroh, zdroj: Canal+ Sport

Radoslav Kováč, Matúš Lukáč a Karel Tvaroh, zdroj: Canal+ Sport

Zápasová studia ponesou název Match Time, týdenní talkshow s hosty se jmenuje Premier Club a magazín věnovaný virtuální hře Fantasy Premier League Fantasy Show. Všechny tyto pořady budou natáčeny v nově vybudovaných prostorech v Praze. Chybět nebudou ani magazíny vyrobené přímo Premier League, které budou vysílány s českým nebo slovenským dabingem či v některých případech v originálním znění.

Zájemci mohou soutěžit o půlroční předplatné balíčku s programem Canal+ Sport, a to na webové stránce Canalplussport.cz.

V Česku i na Slovensku bude Canal+ Sport dostupný v nabídce Skylinku a freeSATu. Na Slovensku navíc také zákazníkům Orange, kteří využívají službu „Skylink TV pre Orange“. Další jednání s operátory podle provozovatele probíhají.

Nová televizní stanice také sponzoruje charitativní utkání týmu Real TOP Praha, složeného z bývalých hráčů a známých osobností. Zápas se uskuteční 9. července v rámci fotbalového turnaje Branické Euro v jihočeských Branicích.

-mav-