Chrudimské noviny Pardubické autobusové nádraží bude fungovat ještě rok, pak ustoupí výstavbě Pernerky

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Pardubické autobusové nádraží bude fungovat ještě rok, pak ustoupí výstavbě Pernerky

Pardubice – Do doby dokončení výstavby terminálu B vedle hlavního nádraží bude autobusové nádraží sloužit svému účelu. Po té ustoupí výstavbě Galerie Pernerka.

Galerie Pernerka vyroste u pardubického nádraží do roku 2023.  Zdroj: Galerie Pardubice

Vysoutěžená cena terminálu B za 130 milionů korun, který propojí  autobusovou, vlakovou a hromadnou dopravu, je o 30 milionů korun vyšší než dotace z Evropské unie. Někteří obyvatelé Pardubic namítají, že Galerií Pernerka vznikne na místě autobusového nádraží a lihovaru jen další zbytečný obří kolos bez odpovídající zeleně a bude to znamenat další přetížení dopravy v už tak ucpaném městě. „Už se moc těším na další nesmyslné monstrum,“ komentoval projekt například Oldřich Hubáček. „Hrajeme si na metropoli, ale milion obyvatel Pardubice nemají,“ dodal.

Společensko-obchodní centrum vznikne na místě do konce roku 2024. „Výstavba, kterou na místě autobusového nádraží majitel pozemků plánuje a pro kterou má již vydané územní rozhodnutí, bude ze strany společnosti koordinována tak, aby bylo možné nadále využívat část nádraží až do konce června 2023,“ informoval primátor Pardubic Martin Charvát (ANO 2011).

red

Reklama