Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zaútočil nožem na ženu v centru Brna. Soud poslal muže na jedenáct let do vězení

Vyhlédl si neznámou ženu, na lávce v Brně ji dohnal a zaútočil nožem. Napadená nezemřela jen díky včasnému zásahu zdravotníků a operaci. Krajský soud v Brně dnes poslal na jedenáct let do vězení za pokus o vraždu Jakuba Náplavu. Rozsudek není pravomocný.

Verdikt nad šestadvacetiletým mužem dnes vynesl soudce Petr Jirsa. Muž, kterému hrozilo až osmnáct let za mřížemi, stráví trest ve věznici s ostrahou. Soud přihlédl k dosavadní beztrestnosti muže i k tomu, že se přiznal. „Prohlásil vinu, prokázal k tomu postoj. Vyjádřil lítost, omluvil se poškozené," řekl Jirsa. Náplava musí zaplatit přes tři sta tisíc zdravotní pojišťovně za náklady na léčbu. Oběti musí dát stejnou částku.

Policisté dopadli muže, který v Brně pobodal mladou ženu

Brňané si mohou po čtyřech dnech nejistoty oddechnout. Kriminalistům se dnes totiž podařilo dopadnout muže, který se v úterý pokusil na ulici zavraždit mladou ženu. Útok nožem provedl na lávce spojující park Koliště s areálem IBC. Napadená...

Na mladou ženu zaútočil Náplava loni v září na lávce spojující park Koliště s areálem IBC. Napadená utrpěla těžká zranění a skončila v brněnské fakultní nemocnici. Znalkyně z oboru psychiatrie a psychologie u soudu řekly, že Náplava netrpí žádnou psychózou, sexuální poruchou ani poruchou osobnosti. Podle nich byl čin zkratovou reakcí a vliv na něj měla i porucha přizpůsobení se, kterou muž trpěl asi měsíc v důsledku reakce na sebevraždu své tehdejší partnerky. 

Znalkyně řekly, že z hlediska medicíny není muž nebezpečný, ale ze společenského hlediska hrozí vysoké riziko recidivy. Proto doporučily intenzivní psychoterapii. Náplava uvedl, že činu lituje, chce na sobě pracovat a terapii bude podstupovat i po výstupu z věznice.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky pokus o vraždu, soud, policie, napadení, Brno, Krajský soud v Brně, věznice, Glacis

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zaútočil nožem na ženu v centru Brna. Soud poslal muže na jedenáct let do vězení  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.