30. června 2022 • 20:57

Oslavná jízda s Pohárem: trička dolů! Prasklo, že Francouz pil nejvíc

Autor: kal
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po ukončení dlouhého čekání na triumf už přichází na řadu jen pořádná oslava. Byť hokejisté Colorada slaví zisk Stanley Cupu v play off NHL po 21 letech už od začátku týdne, až nyní se vítězná párty přesunula i do Denveru ke všem fanouškům. Ulice města, ve kterém Avalanche sídlí, zaplnily ve čtvrtek zástupy nadšených příznivců v týmových barvách, aby se mohli pokochat Pohárem nejprestižnější hokejové soutěže světa, pozdravit novopečené šampiony a sdílet s nimi okamžiky čirého štěstí.



Bravo, šampioni! Ale už nám Stanley Cup taky ukažte! Po prvních velkých týmových oslavách se nyní dočkali také fanoušci, kteří nemohli být přítomní u rozhodujícího zápasu finále na hřišti Tampy Bay. Takřka celý Denver, hlavní město státu Colorado, se nemohl dočkat, až se hráči Avalanche s blyštivou trofejí konečně ukážou v ulicích. Na takový okamžik čekalo od roku 2001.

A novopečení šampioni po dlouhém půstu rozhodně nezahálejí.

Ještě před vyražením do ulic vzal kapitán Gabriel Landeskog Pohár pro vítěze NHL na baseballový stadion Colorado Rockies, trofej ukázal všem fanouškům na tribunách a provedl také slavnostní nadhoz před zápasem MLB.

Především se ale čekalo na triumfální jízdu ulicemi Denveru. Novopečeným majitelům Stanley Cupu při této příležitosti pomohli tamní hasiči, na jejichž vozech se hokejisté Avalanche vezli. A rozhodně se při slavení neostýchali. S plechovkami piva v ruce zdravili všechny příznivce, mokrou pusu si otírali do dresů, dokonce se s některými šťastlivci na ulici podělili o chmelový mok, který ve městě tekl proudem. Trenér šampionů Jared Bednar si tak mohl v poklidu vychutnat vítězný doutník.

Mezi slavícími hokejisty nechyběl ani český brankář Pavel Francouz. Dvaatřicetiletý rodák z Plzně ale zůstával stranou, na střechu vozu si vzal sebou malou dcerku, řízení party přenechal mladším spoluhráčům. Reprezentační gólman měl ale být údajně nejopilejším hráčem při týmových oslavách, jak o něm tvrdil parťák Erik Johnson. „Francouz. Rozhodně. Bez něho bychom Stanley Cup nevyhráli,“ culil se zkušený obránce v podcastu Spittin´ Chiclets.

Když v jedné z ulic spatřili hráči Avalanche, mezi kterými byl i vítěz Conn Smythe Trophy Cale Makar, do půl těla svlečené fanoušky, nechali se dál unášet vítěznou euforií a hned se k nim přidali. Na hlavním hasičském autě se vezl například kapitán Landeskog či tahoun Avalanche Nathan MacKinnon, kteří nadšené davy zdravili se Stanley Cupem v rukách.

Největší koncentrace slavících fanoušků se zřejmě vytvořila na placu před denverskou radnicí, kam hokejisté dorazili po vítězné jízdě Denverem. Aspoň z dálky zahlédnout své šampiony a Pohár, na který tak dlouho čekali, dorazily desetitisíce příznivců. Pro organizátory oslav i hráče Avalanche muselo být až elektrizující, když obrovský dav před pódiem zpíval společně skladbu All the Small Things od skupiny Blink-182.

Blueline: Stanley Cup pro Colorado. Je Makar nový Orr?
Video se připravuje ...

Colorado Avalanche Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud