Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Detroit má po další sezoně bez play-off pozvednout dosavadní asistent Tampy

Novým trenérem hokejistů Detroitu v NHL se stal Derek Lalonde, který v předchozích čtyřech letech vykonával funkci asistenta u dvojnásobných šampionů z Tampy. Devětačtyřicetiletý Američan se stal nástupcem Jeffa Blashilla, jenž u týmu po sedmiletém působení a další sezoně bez play-off skončil.

Radost hokejistů Detroitu
zdroj: USA Today Sports autor: Rick Osentoski

Red Wings, v jejichž kádru jsou čeští hokejisté Jakub Vrána, Filip Zadina a Filip Hronek, chyběli ve vyřazovacích bojích pošesté za sebou, Lalonde má nově budovaný tým vrátit na výsluní.

V předchozím působišti slavil s Lightning jako spolupracovník hlavního kouče Jona Coopera zisk Stanley Cupu v letech 2020 a 2021 a letos s nimi hrál potřetí za sebou finále. Před příchodem do Tampy trénoval v nižších soutěžích ECHL a AHL.

"Osvědčil se jako vynikající trenér na všech úrovních a v posledních čtyřech sezonách v NHL byl součástí veleúspěšného programu v Tampě Bay. Domníváme se, že je připraven udělat další krok v kariéře jako hlavní kouč Red Wings," uvedl v prohlášení generální manažer detroitského klubu Steve Yzerman, který v minulosti zastával stejnou funkci i u Lightning a v roce 2013 tam udělal z Coopera hlavního trenéra.

Hokejisty Bostonu včetně kanonýra Davida Pastrňáka či Tomáše Noska by měl trénovat Jim Montgomery. Třiapadesátiletý kouč do prosince 2019 vedl Dallas, než jej klub odvolal kvůli "neprofesionálnímu chování" a následně nastoupil protialkoholní léčbu. Pak jej angažovalo St. Louis na pozici asistenta.

Boston po vyřazení v prvním kole play-off NHL propustil Bruce Cassidyho. Podle zámořských médií se Montgomery stane u týmu Bruins jeho nástupcem oficiálně v pátek, až vyprší jeho smlouva v St. Louis. Kontrakt má připravený na tři roky. Cassidy po konci v Bostonu zamířil k hokejistům Vegas.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články