Michal Kvasnica
1. července 2022 • 09:50

Vrbu čeká v Baníku první zužování kádru. Dvacítka je jistá, řeší se Yao

Vstoupit do diskuse
7
  • Pavel Vrba na tréninku BaníkuPavel Vrba na tréninku BaníkuFOTO: ČTK / Petr Sznapka

    Až po třetím přípravném utkání bude trenér Baníku Pavel Vrba hodnotit hráče. Na programu je v sobotu (10.00) proti polské Termalice. Pak přijde na řadu analýza a škrtání. „Budeme zužovat kádr na jednadvacet až dvaadvacet hráčů plus tři gólmany,“ prohlásil. Podívali jsme se na soupisku a zkusili se vžít do myšlenek zkušeného kouče. Otazník visí nad jedním až dvěma hráči, velká překvapení nečekejte. Hodně bude záležet na tom, jak dopadne zamotaná situace okolo Yanna Yaa.

  • DLOUHODOBĚ ZRANĚNÍ

    Jan Juroška, Jaroslav Svozil

    Smolaři. Se stoperem Jaroslavem Svozilem ani krajním bekem Janem Juroškou nemůže kouč Pavel Vrba výhledově počítat, proto klub mezitím přivedl náhrady. Návrat do sestavy budou mít vzhledem ke konkurenci oba složitý. Především Juroška má od příchodu do Ostravy v létě 2020 pořádný pech, za dva roky stihl odehrát jen 21 ligových zápasů a 1104 minut. Svozil si v dubnu vážně poranil koleno, bude rád, když stihne alespoň část příštího jara.

    Baník - Hradec Králové: Svozil si špatně došlápl a poranil si levé koleno
    Video se připravuje ...

  • DO ÁČKA SE NEVLEZOU

    Jan Kubala, Jan Fulnek, Roman Zálešák

    Navrátilec z Udine, Jan Kubala, dostal od Pavla Vrby dva poločasy. Proti Otrokovicím na levé straně obrany, se Zlínem o patro výš. Ani v jednom případě však nepřesvědčil natolik, že by si měl realizační tým spolu s managementem říci, že bude na podzim posilou pro A-tým. Mnohem více mu prospěje hostování ve druhé lize, kde nabere potřebnou minutáž, herní jistotu a sebevědomí. Teď je vidět, že by byl pro Kubalu skok z italské Primavery rovnou do FORTUNA:LIGY až moc velký. Také opora třetiligového béčka Jan Fulnek doplatí na velkou konkurenci v Jiřím Fleišmanovi a Eldaru Šehičovi. Roman Zálešák je na rozdíl od dvou teď zmíněných kolegů pravák, proti Zlínu obstál. A kdyby Jiří Klíma uklidil hlavou do sítě jeho krásný centr, mohl mít dokonce asistenci. I na něm je však vidět, že první liga je fyzicky jinde. V tomto má výhodu Muhammed Sanneh.

    Dloubák: Vrba v Baníku hraje i o reputaci. Pomůže mu restart s asistenty, změní se?
    Video se připravuje ...

  • JEDEN AŽ DVA ZE ČTYŘ

    Muhammed Sanneh / Yann Yao / Lukáš Cienciala / Marek Jaroň

    Z těchto jmen se dál pravděpodobně probojují jeden až dva hráči. Nabízí se pravý bek, to znamená Muhammed Sanneh, a křídelník. Tedy Lukáš Cienciala, Marek Jaroň, či Yann Yao. Na krajích zálohy mají Slezané personální trable, nepřekvapilo by, kdyby nakonec pokračovala křídla dvě. Hodně bude záležet na tom, jak se vyvine situace kolem pětadvacetiletého rodáka z Pobřeží Slonoviny. Yaovi ve čtvrtek na Bazalech podle původní domluvy skončila desetidenní zkouška, a tak odcestoval zpátky na Slovensko. Podle informací iSport.cz by měl hráč o pokračování v Baníku velký zájem, zároveň nicméně nemůže dlouho čekat, protože mu končí víza. A vedení ostravského klubu by ho ještě chtělo vidět v sobotním duelu proti Termalice, aby mělo definitivně jasno... Zapeklitá situace, která se nyní intenzivně projednává. Pokud by technický rychlík z Afriky nakonec nepřišel, zbývá česká dvojice ročníku 2001. Jaroň se slušně ukázal proti Zlínu, chyběla jen větší odvaha ve finální fázi, ale obecně se očekává, že dvacátník ještě nasbírá zkušenosti. Vždyť loni na podzim hrál ještě za Vítkovice divizi. Už tak udělal obrovský progres, ale potřebuje trochu času. Cienciala se blýskl výkonem (1+2) proti Otrokovicím, jeho výhodou je, že je stejně jako Yao levák. Gambijský reprezentant Sanneh, jenž strávil jaro v Pohronie, má plus v tom, že při zranění Jana Jurošky nemá Pavel Vrba klasickou alternativu za Gigliho Ndefeho. Michal Frydrych může zaskočit, ale primárně se s ním počítá do středu obrany na pozici pravého stopera.

    Baník v přípravě remizoval se Zlínem 1:1Foto www.fcb.cz

  • NAJISTO POKRAČUJÍ

    Brankáři: Jan Laštůvka, Jiří Letáček, Martin Hrubý

    Obránci: Michal Frydrych, David Lischka, Jiří Fleišman, Gigli Ndefe, Eldar Šehič, Jakub Pokorný, Martin Chlumecký, Karel Pojezný

    Záložníci: Ladislav Takács, David Buchta, Petr Jaroň, Filip Kaloč, Jiří Boula, Daniel Tetour, Lukáš Budínský, Nemanja Kuzmanovič

    Útočníci: Ladislav Almási, Jiří Klíma, Daniel Smékal, Muhamed Tijani

    Tři gólmani a dvacet hráčů do pole má podle nás místo v kádru kouče Pavla Vrby i pro další týden přípravy, během kterého se Baník utká s Líšní a Žilinou, víceméně jisté. Musela by přijít nějaká zajímavá nabídka třeba na stopera Jakuba Pokorného či záložníka Lukáše Budínského, aby se něco velmi rychle změnilo. Spousta prvoligových i druholigových klubů v Česku i na Slovensku má na radaru útočníky Muhameda Tijaniho s Danielem Smékalem, chtěly by je na hostování. Je možné, že jeden z tohoto dua nakonec opravdu odejde sbírat zkušenosti jinam, ale přestupní období je dlouhé a Vrba se určitě zatím nepotřebuje zbavovat ani Nigerijce, jenž se zatím jeví solidně herně i střelecky, ani Smékala, který je schopen alternovat na podhrotu i křídle.

    Podívejte se na všech 60 ligových gólů Baníku, šestnáct tref Almásiho
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
7

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud