Úterý 23. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti

23.04.2024 - Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti...

Počasí

23.04.2024 - Úterý

Teplota: 10 / 0 - Zataženo

24.04.2024 - Středa

Teplota: 7 / 4 - obcasny-Déšť

Léto u zábřežského zámku

01. července 2022 - 10:27

Zpět na seznam článků

Nabídne hity legendárních kapel a úspěšné filmy

Léto u zábřežského zámku

Léto u zámku - červenec zdroj: z.k.

Také o letošních prázdninách ožije amfiteátr před zábřežským zámkem na Masarykově náměstí pohodovou muzikou a několikrát se promění i v letní filmovou scénu.

Na akce pod otevřeným nebem sem Zábřežská kulturní pozve celkem osmkrát, a to vždy ve čtvrtek večer. „Od 7. července až do 25. srpna u zámku nabídneme čtyři atraktivní koncerty a čtyři filmy, které patřily v posledních měsících v Zábřehu k nejnavštěvovanějším,“ informoval Zdeněk David z kulturního domu.

Koncertní program Léta u zámku odstartuje 7. července olomoucká kapela Parní Lucie, jejíž repertoár tvoří songy nejslavnější české kapely a sólové hudební kariéry Davida Kollera. Na náměstí tak zazní nesmrtelné hity jako Oheň, Amerika, Medvídek nebo Černí andělé. O dva týdny později rozezní Zábřeh největší pecky kapely Harlej, a to v podání jejího olomouckého revivalu, který dokáže na pódiu rozpoutat dokonalou muzikantskou show.

Sezonu filmových večerů zahájí 14. července promítání hořkosladké komedie Známí neznámí v hlavních rolích s Martinem Hofmannem, Táňou Pauhofovou, Klárou Issovou nebo Tomášem Měcháčkem. Červencový program před zámkem uzavře projekce poněkud kontroverzního snímku Vyšehrad: Fylm v hlavní roli s populárním Jakubem Štáfkem. „Ten letos na jaře navázal na úspěch internetového seriálu a úspěšně rozčeřil ustálené vody tuzemské kinematografie,“ připomněl David.

Vstupné na koncerty, které budou mít začátek vždy ve dvacet hodin, je dobrovolné, vstupenky do „letňáku“ lze pořídit online nebo zakoupit až na místě. Začátek každé projekce se bude mírně lišit v závislosti na západu slunce, v červenci se tak bude promítat přibližně od jednadvaceti hodiny. V případě nepříznivého počasí se filmová představení přesunou do kina Retro.

Autor: red., Z. David - z.k.

Fotogalerie

Léto u zámku - červenec                 zdroj: z.k.

Další články z rubriky

Vladimír Javorský s kapelou v Šumperku

Vladimír Javorský s kapelou v Šumperku

Zahalí klášterní kostel do šansonového hávu

Svátek lásky 1. máj slaví kapela O5 a Radeček stylově

Svátek lásky 1. máj slaví kapela O5 a Radeček stylově

Pro fanoušky připravuje valentýnský koncert s filharmoniky

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

Pozvánka na koncert v kostele svaté Barbory

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.