Trailerová nálož týdne: Dustin ze Stranger Things v nové komedii, boj s časem v zaplavené jeskyni, vražda herce a slepý Jason Momoa

Trailerová nálož týdne: Dustin ze Stranger Things v nové komedii, boj s časem v zaplavené jeskyni, vražda herce a slepý Jason Momoa
Jason Momoa | Apple TV+

See How They Run (film)

režie: Tom George
hrají: Sam Rockwell, Saoirse Ronan, Adrien Brody, Ruth Wilson
premiéra: kino, zatím bez premiéry
Jako startovné si dnes dáme komediální detektivku v dobovém kabátku. See How They Run se odehrává v Londýně 50. let ve West Endu a v hlavních rolích se představí Sam Rockwell (Moon) a Saoirse Ronan (Lady Bird) jako Stoppard a Stalker. On je světem unavený inspektor a ona příliš horlivá začínající konstáblová, kteří jsou povoláni k vyšetřování vraždy prominentního herce (Adrien Brody), přičemž hlavními podezřelými jsou jeho kolegové. Jak vyšetřování postupuje, dvojice se ocitá v závodě s časem, aby dopadla skutečného pachatele dříve, než budou ostatní podezřelí mrtví.
Vražda v Londýně

Wrong Place (film)

režie: Mike Burns
hrají: Bruce Willis, Ashley Greene, Michael Sirow, Texas Battle
premiéra: VOD, 15. července 2022
A odpočítáváme. Bruce Willis má pro nemoc oficiálně ukončenou kariéru a novinka Wrong Place je jedním z posledních čtyř filmů, které ještě stihl natočit. Jde o další laciné béčko, které vzniklo za pár dní na několika málo lokacích. Willis hraje poldu, jenž se nechtěně připlete k něčemu, co neměl vidět, a ohrozí tím celou svou rodinu. Dřív na tomhle mustru Willis vyprodával kinosály, ale to byla jiná doba a jiný Bruce. Ke cti Wrong Place, což bude nepochybně slabý film, slouží alespoň to, jak dynamicky je trailer střižený.
Ve špatný čas na špatném místě

Třináct životů (film)

režie: Ron Howard
hrají: Colin Farrell, Viggo Mortensen, Joel Edgerton, Tom Bateman
premiéra: Prime Video, 5. srpna 2022
V roce 2018 v thajských jeskyních uvízlo po přívalových deštích dvanáct chlapců tamního fotbalového oddílu společně s trenérem. Snahu o jejich záchranu s napětím sledoval celý svět, přičemž na akci se podíleli profesionálové ze všech možných koutů světa. Vděčná látka pro filmové zpracování, jehož se ujal zkušený režisér Ron Howard (Rivalové) a do obsazení přizval hned několik silných jmen. Trailer možná až trochu moc dojí klasické hollywoodské drama, ale že to bude napínák, o tom žádná.
Colin Farrell, Ron Howard, Joel Edgerton, Viggo Mortensen | Amazon Prime Video

Pozvánka do pekla (film)

režie: Jessica M. Thompson
hrají: Nathalie Emmanuel, Thomas Doherty, Hugh Skinner, Sean Pertwee
premiéra: kino, 25. srpna 2022
Po smrti své matky a bez příbuzných podstoupí Evie (Nathalie Emmanuel) test DNA… A objeví dlouho ztraceného bratrance, o jehož existenci neměla tušení. Její nově nalezená rodina ji pozve na okázalou svatbu na anglickém venkově, kde se nejprve se nechá svést svůdným aristokratickým hostitelem. Když však odhalí zvrácená tajemství v historii své rodiny a znepokojivé úmysly skrývající se za jejich hříšnou štědrostí, promění se její návštěva v noční můru a boj o přežití. A v kině by to mohlo být opravdu překvapivé, kdyby toho trailer tolik nevykecal. Za tohle by si někdo zasloužil pohlavek.
Pozvánka do pekla

Honor Society (film)

režie: Oran Zegman
hrají: Angourie Rice, Christopher Mintz-Plasse, Gaten Matarazzo
premiéra: Paramount+, 29. července 2022
Honor se soustředí pouze na to, aby se dostala na Harvard. Je pro to ochotná udělat cokoli a vymyslí plán, jak zlikvidovat tři nejlepší konkurenty. Pak ale nastane zvrat, když se nečekaně zamiluje do svého největšího rivala. Že něco takového nezní zajímavě? Možná, ale upoutávka je fajn a hodně nadějné je i obsazení. Honor hraje Angourie Rice, která zazářila jako drzá dcera ve Správných chlapech, zakouká se do Gatena Matarazza neboli Dustina ze Stranger Things a škole šéfuje Christopher Mintz-Plasse neboli McLovin ze Superbad. To už nezní tak nezajímavě, ne?
Honor Society

See – 3. série (seriál)

režie: Anders Engström
hrají: Jason Momoa, Sylvia Hoeks, Hera Hilmar, Christian Camargo
premiéra: Apple TV+, 26. srpna 2022
Třetí a závěrečná řada seriálu See bude mít celkem osm epizod, přičemž první díl bude mít premiéru 26. srpna a nové epizody se budou vysílat každý týden vždy v pátek. See se odehrává v brutální a primitivní budoucnosti, stovky let poté, co lidstvo ztratilo schopnost vidět, a třetí sezóna začíná téměř rok poté, co Baba Voss (Momoa) porazil svého nepřítele a bratra Eda a rozloučil se s rodinou, aby mohl žít v lese. Voss je však nucený vrátit se do Paya, aby znovu zachránil svůj kmen. Třetí série by měla být finální.
See

Resurrection (film)

režie: Andrew Semans
hrají: Rebecca Hall, Tim Roth, Michael Esper, Grace Kaufman
premiéra: kino, zatím bez premiéry
Margaretin život je v pořádku. Je schopná, disciplinovaná a úspěšná. Všechno má pod kontrolou. Tedy až do chvíle, kdy se vrátí David a přinese s sebou hrůzy Margaretiny minulosti. Taková je výchozí premisa traileru intenzivně působícího thrilleru Resurrection, který se již dočkal uvedení na několika festivalech. Jaké jsou ohlasy? Novináři se doslova předhání v tom, kdo film víc pochválí. Ne že by nás to překvapovalo. Pokud jde o psychicky labilní jedince, ty umí Rebecca Hall i Tm Roth zahrát vždy prvotřídně.
Resurrection

Kinobox: Proč nemůže Jurský svět nikdy překonat Jurský park?
V kinech měl premiéru třetí díl Jurského světa, jenž volně navazuje na trilogii Jurský park z 90. let. Napadlo vás někdy, že dobrodružství s dinosaury je vlastně feministická antiutopie?