Pražští radní souhlasili s pořádáním 17. ročníku Bohemia JazzFestu 2022 v termínu od 10. do 13. července 2022 v prostoru Staroměstského náměstí v Praze. Samotný festival se uskuteční 11. a 12. července a bude oslavovat předsednictví ČR v Radě EU. Výpůjčka náměstí bude zdarma, přičemž veřejnost bude mít možnost navštívit festival bez nutnosti placení vstupného.

„Bohemia JazzFest je naprosto jedinečným hudebním zážitkem, ve světě jazzu se díky tomu Praha  stává hlavním evropským městem jazzu, a proto jsem rád, že jsme se domluvili na možnosti konání festivalu v letošním roce právě na Staroměstském náměstí, kdy se jedná i o symbol spjatý s českým předsednictvím. Staroměstské náměstí tak bude po tyto dva dny kulturním hlasem celé Evropy,“ říká radní hl. m. Prahy pro oblast majetku Jan Chabr.

Festival Bohemia JazzFest 2022 je založen na myšlence „open air“ hudební produkce konané v prostředí městských center nebo na historických náměstích a jeho cílem je nabídnout obyvatelům několika českých měst, a to včetně Prahy, vrcholnou jazzovou produkci. Cílem festivalu je také obohatit letní kulturní nabídku, napomoci rozvoji turistického ruchu a umožnit setkávání domácích, evropských a amerických hudebníků.

Všechny produkce festivalu jsou venkovní a akce je bez vstupného. Bližší informace je možné nalézt na: https://www.bohemiajazzfest.cz/praha/program/.