Hlavní navigace

Během letních prázdnin přijdou důchody v trochu jiných termínech

1. 7. 2022

Sdílet

7.9.23 4x/ důchodce, senior, zamyšlení, dotaz, pochybnost Autor: Depositphotos.com, podle licence: Rights Managed

Státní a ostatní zákonem stanovené svátky mají vždy vliv na výplatní termíny důchodů. Nejinak tomu bude i během letošních prázdnin. 

Vliv na výplatní termíny důchodů budou mít červencové státní svátky, které jsou za dveřmi. Jedná se o 5. a 6. července 2022. Pokud jde o důchod s výplatním termínem 6. července, k jeho vyplacení dojde později. A to o pouhý den. Důchod bude vyplacen ve čtvrtek 7. července 2022.


Od září se opět zvýší důchody, a to v průměru o 700 Kč, potvrdila vláda
Přečtěte si také:

Od září se opět zvýší důchody, a to v průměru o 700 Kč, potvrdila vláda

Důchody vyplácí Česká správa sociálního zabezpečení buď bezhotovostním převodem na bankovní účet klienta, nebo v hotovosti prostřednictvím České pošty na adresu jeho bydliště. Klient si volí způsob výplaty důchodu při podání žádosti o dávku důchodového pojištění s tím, že kdykoliv později může požádat ČSSZ o změnu.

Důchody se vyplácejí vždy dopředu, a to v pravidelných měsíčních lhůtách. Výplatní termíny důchodů vyplácených ČSSZ jsou sudé dny od 2. do 24. dne v měsíci. ČSSZ zajišťuje výplaty důchodů také do zařízení sociálních služeb s celoročním pobytem, kam se důchody vyplácejí 15. den v měsíci.

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).