Natalie Portman je v novém Thorovi opravdu obrovská. Stala se z ní superhrdinka

Seriály & Filmy 01. července 2022 | 14:34 — Pavla Krejčí
Pokračování Thora nabídne opravdu nevídaný pohled. Natalie Portman se z obyčejné lidské astrofyzičky přemění na namakanou ženskou podobu Thora. Režisérem prý byla požádána, aby byla tak velká, jak jen může.
Natalie Portman je novým ženským Thorem / Depositphotos

Natalie Portman byla během své kariéry viděna štíhlá a kvůli svému malému vzrůstu se v tomto ohledu rozhodně nemohla nikdy řadit mezi výrazné herečky. To se ale nedalo říct o jejím hereckém talentu. Ten si naopak zaslouží uznání. V novém pokračování Thor: Láska jako hrom prošla obrovskou transformací. Jakmile se jí dostane do držení mystické kladivo Mjölnir, stane se opravdovou superhrdinkou. A dokonce se téměř může rovnat výšce Chrise Hemswortha, kterému v lidské podobě dosahuje sotva po ramena.

„Na natáčení Černé labutě jsem byla požádána, abych byla co nejmenší," řekla Portman pro web Variety„V Thorovi jsem byla požádána, abych byla co největší. Byla to úžasná výzva.“

Portman od podzimu 2020 tvrdě pracovala s trenérem na své fyzičce. Více než 10 měsíců tvarovala svou postavu, zejména ramena a paže, aby se co nejvíce přiblížila své komiksové postavě.

Jelikož jakožto ženský Thor rázem vyrostla nejméně o dvacet čísel, musel se štáb kreativně poprat s tím, aby se dostala do správné výšky ve scénách, ve kterých byla se svými kolegy. Portman přiznala, že pro tyto účely vyrobili vyvýšenou cestu, tu nazývala jako svou palubu, po které vedle ostatních herců chodila.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Natalie Portman (@natalieportman)

Milostná linka pozemšťanky by nebyla tak zajímavá

Když se spekulovalo o natáčení nového Thora, režisér Waititi vyjádřil skepsi k účasti Portman jakožto obyčejné lidské ženy.

„Viděl jsem ji hrát postavu vědkyně ve dvou dílech Thora a zdálo se mi zbytečné to dělat znovu," řekl Waititi. „Ta postava mi připadá jen jako obyčejný objekt milostného zájmu. Je to pozemšťanka, která figuruje jako smrtelná a není ve skutečnosti důslednou postavou.“

Vydání komiksu z roku 2014 však nabídlo ideální řešení. Jane Foster se promění v Mocného Thora. Díky tomu se z ženy, která potřebuje zachraňovat, promění v superhrdinku, která naopak zachraňuje ostatní.

Film režiséra Taiky Waititiho si svou prvotní premiéru již odbyl, do kin se však dostane až 8. července.

Vlastně tam nebyla

Naposledy se objevila v Marvel Cinematic Universe v roce 2019 v Avengers: Endgame. Bylo to v části, kdy Thor cestoval zpět v čase do událostí filmu Thor: Temný svět. Ve skutečnosti se však Portman natáčení vůbec nezúčastnila. Režiséři využili nepoužité záběry z Temného světa, které pouze doplnila novou nahrávkou svého hlasu.

„Bylo to pro mě velmi snadné," řekla se smíchem. „Chci říct, že je vždy úžasné vidět se, i když jen na zlomek vteřiny, ve filmu od Marvelu, protože jste na místech, kde jste ve skutečnosti nikdy předtím nebyli. Je to jako vidět fotky z dovolené, které jste nikdy nepořídili nebo tak něco.“

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Natalie Portman (@natalieportman)

Herečka i producentka

Portman ve filmové branži nevystupuje pouze jako herečka – je také producentkou na plný úvazek. Svůj profesní záběr dotáhla tak daleko, že je spoluzakladatelkou fotbalového klubu Angel City. Jedná se o ženský fotbalový tým se sídlem v Los Angeles. Herečka je zastánkyní zrovnoprávnění pohlaví a tyto kroky jsou v posledních pěti letech řízeny právě snahami soustředit pozornost lidí na pohlaví, rasy i rovnost platů. Psali jsme také: Láska znovu vstoupí na palubu Titaniku. K 25. výročí bude film vysílán v kinech

Autorský článek, další zdroj: Instagram, variety.com

Další články
Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Nový Peugeot 208 přichází do Česka. Je krásný, svižný a za super cenu

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...