Dnes Úterý - zatazeno 10°C
Zítra Středa - zatazeno 9°C
Úterý 23. 4. 2024
Svátek má Vojtěch
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Anketa Prahy 4: Jaké budou Branické skály?
Branické skály. Foto: Praha 4

Anketa Prahy 4: Jaké budou Branické skály?

Práce na celkovém plánu správy a rozvoje Branických skal pokročily. Nyní nastal správný čas získat k rozpracovanému dokumentu zpětnou vazbu obyvatel, kteří v okolí této přírodní památky žijí a rádi ji navštěvují. Svůj názor mohou vyjádřit v červencové online anketě.

Jaký je účel vznikajícího dokumentu
Cílem je vytvořit příjemné prostory pro různé skupiny uživatelů a ochránit nejzranitelnější místa před poškozováním návštěvníky. Rozdělit území do vícero různorodých, ale logicky propojených částí. Každý prostor by měl mít svůj účel, aby nedocházelo ke kolizím mezi různými skupinami návštěvníků ani k poškozování přírodní památky. Naplánovat postupné kroky k dosažení cílového stavu v jednotlivých částech, aby byla správa území efektivní a rozvoj koordinovaný.

„Podněty a připomínky z této ankety předáme zpracovatelům celkového plánu. Ti je vypořádají a zohlední v návrhu. S finální podobou dokumentu se budete moci seznámit letos na podzim," upřesňuje další postup radní pro územní rozvoj a výstavbu Patrik Opa (ODS).

Anketu lze vyplnit do neděle 24. července zde.


Autor: Hla

Návrhy designérů na Viadukt Karlín najdete na výstavě

Dnes v 08:39

Výstava všech návrhů nové identity Viaduktu Karlín nabídne všech 78 návrhů od designérů a designérek.

Street food + Amerika na Smíchovské náplavce

Dnes v 08:26

Projíst se Amerikou křížem krážem můžete 27. dubna na Smíchovské náplavce. Cesta povede od šťavnatých burgerů, hot dogu či corndogu, trhaného vepřového, přes mac´n´cheese, mexické tacos, empanadas, argentinské steaky až po pikantní kuřecí křídla.

Dny dobrovolnictví 2024

Dnes v 07:10

Česká republika se chystá na událost, která na konci dubna propojí dvanáct krajů, stovky organizací a tisíce lidí ve prospěch společného dobra. Součástí bude i Praha 4, která dobrovolnictví dlouhodobě podporuje. Dny dobrovolnictví proběhnou ve dnech 25. – 28. dubna a jejich součástí bude...

Evakuace na kole a retro peleton

Dnes v 07:03

Praha 13 zve na 18. ročník akce Evakuace na kole. Akce je určena pro širokou veřejnost. Každý účastník dostane mapu s vyznačenou trasou. Trať vede převážně rovinatým terénem.

Pietní akty připomenou válečné běsnění

Včera v 18:58

Praha 4 jako každoročně připravila několik akcí, které vzpomenou na válečné události. Pietní akt obětem 2. světové války proběhne ve čtvrtek 2. května od 10:30 hodin na Spořilově, pietní akt u pomníku zpravodajské brigády na Jezerce téhož dne od 14 hodin.

Lásky čas na Čecháči

Včera v 08:18

Ve středu 1. května rozkvete náměstí Svatopluka Čecha oslavami svátku všech zamilovaných a jara. Vezměte své polovičky, děti, přátele a piknikové deky a vyrazte v honbě za rozkvetlým stromem do Vršovic.

Rybářské závody v Třebonicích 2024

Včera v 07:50

Rybářský spolek SDH Třebonice a Praha 13 zvou v sobotu 27. dubna na tradiční rybářské závody.

We love bubliny v Praze 6

Včera v 06:20

Festival šumivých vín u Písecké brány na Praze 6 se koná od 3. do 5. května.

Poznávejte krásy Prahy 10 na kole

21. dubna 2024 v 16:26

Cyklojízdy Prahy 10 s průvodcem jsou skvělou příležitostí k setkání s dalšími cyklisty a k aktivnímu strávení volného času.

Prosecco piknik & Itálie v parku Sacré Coeur

21. dubna 2024 ve 13:27

Chutě Itálie v parku Sacré Coeur v Praze 5 v pátek 3. a v sobotu 4. května.

Praha 6: Setkání k unikátní lokalitě Baba

21. dubna 2024 v 11:59

Jak chránit unikátní lokalitu Baba, řešit dopravu v místě a jak dát důstojnou podobu vstupní části architektonicky cenné lokality? Zajímají-li vás odpovědi na tyto otázky nebo máte další, přijďte na setkání, které se koná 25. dubna od 15 hodin v Ballingově sále Národní technické...

Vítání čarodějnic na ostrově

21. dubna 2024 v 10:34

Těšit se 26. a 27. dubna můžete na světelnou show a degustaci vín. Co vinař a co láhev to originál. K degustaci zahraje živá hudba a zážitek dotváří moderní gastronomie a tematické soutěže na podiu.

Další články
Nahoru