1. července 2022 • 17:30

Hamilton bez piercingu: Máme daleko větší ryby ke smažení, hájí se

Autor: mrs
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Silverstone je první Velkou cenou, kde se Lewis Hamilton objevil bez svého ikonického piercingu v nose. Ačkoliv na tiskovou konferenci ještě dorazil ověnčený ozdobami, na tréninku se již objevil bez náušnice. „Dle mého tady máme daleko větší ryby ke smažení,“ neodpustil si Hamilton narážku na rasistický útok, kterému v tomto týdnu čelil.



Letos v dubnu ředitelství závodu jezdcům oznámilo, že hodlá daleko důsledněji kontrolovat už déle než patnáct let platné pravidlo. Dle něj mají jezdci zakázáno nosit v kokpitu řetízky, náušnice či piercingy.

Proti tomuto nařízení ovšem vystoupil známý milovník šperků Lewis Hamilton s tím, že jeden z piercingů nemůže bez lékařské pomoci odstranit. Ředitelství závodu mu proto udělilo výjimku na nadcházející dva závody, kterou následně ještě prodloužilo. Silverstone tak mělo být měl první Velkou cenou, kde se Hamilton objeví bez své typické ozdoby nosu.

Na tiskové konferenci před závodním víkendem se ovšem zdálo, že britský jezdec nehodlá ani tentokrát ustoupit. Dle něj navíc existují daleko závažnější problémy, kterými by se FIA měla aktuálně zabývat.

„Při vší úctě, myslím, že je trochu šílené, aby s tím, co se teď děje, byly šperky středobodem zájmu lidí. Dle mého tady máme daleko větší ryby ke smažení. Já jsem tedy vegan, takže ryby nesmažím, ale víte, co tím chci říct,“ vykládal na tiskové konferenci sedminásobný mistr světa, který tento týden čelil rasistickému útoku. Někdejší závodník Nelson Piquet v rozhovoru na Hamiltonův účet použil slovo „negr“, čímž se ve světě F1 opět rozvířily diskuze na téma rasismus.

I přes vyjádření dle, kterých to vypadalo, že pilot stříbrných šípů ani tentokrát nehodlá ustoupit, jej kamery při volném tréninku zachytily bez piercingu. Skutečnost následně potvrdila i FIA.

Lewis Hamilton v minulých dnech čelil rasistickým urážkám
Lewis Hamilton v minulých dnech čelil rasistickým urážkám

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud