Vodárenskou stavbu desetiletí na Žďársku postaví Metrostav

I když má společnost Metrostav tří letý zákaz účasti na veřejných zakázkách, začne modernizovat a intenzifikovat čističku odpadních vod ve Žďáru nad Sázavou.

„Nemohli jsme postupovat jinak, zakázka byla podepsána měsíc před vyhlášením rozsudku,“ uvedla předsedkyně Svazu vodovodů a kanalizací Žďársko Dana Zvěřinová. Stavba je naplánována na příští tři roky, jakmile Metrostav stavbu dokončí, skončí mu tříletý soudní trest.

„Neměli jsme důvod vypovědět podepsanou smlouvu s Metrostavem po vyhlášení soudního rozsudku, museli bychom platit smluvní sankce. Co jsem jednala s přípraváři stavby z Metrostavu, tak bylo vidět, že své práci rozumějí,“ dodala předsedkyně Zvěřinová.

Zařízení čistí odpady z Polničky nebo nové výstavby Hamrů nad Sázavou, počítá se s napojením zbytku Hamrů a také například Vysokého či Počítek.

K poslední velké úpravě čistírny postavené v šedesátých letech došlo v minulém století , od té doby se však na systém napojilo navíc několik okolních obcí (Polnička a nová zástavba Hamrů nad Sázavou) nebo místních částí Žďáru (Stržanov), nové sídliště Klafar či firmy v průmyslové zóně.

Předmětem první části přestavby stavby je tak zvané mechanicko – biologické čištění odpadních vod a kalové hospodářství tak, aby bylo možné v budoucnu navázat na již vybudované objekty. Navrženými opatřeními dojde k navýšení kapacity na 39 400 ekvivalentních obyvatel.

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Grafickou podobu zajistil WebRex s.r.o.
 
Výroba www stránek a eshopů