Aktivisté oživují v Jemnici ducha padesátých let

Spolek „Za dobrý život na Jemnicku“ se snaží nastolit optimistický duch života v Jemnici bez obnovy zemědělského areálu na okraji města. Zemědělský areál se chystá obnovit místní podnikatel Jose´f Kolář. Jenže pro aktivisty je Kolář symbolem podnikatelského úspěchu

. Aktivisté živí nenávist veřejného mínění zmínkami o „miliardářovi, vrtulníku a ferari“. Texty na webových stránkách aktivistů jsou podepsány jen přezdívkou „hlavní šéfredaktor“.

Heslo aktivistů v názvu spolku „za dobrý život“ velmi připomíná komunistickou agitaci “ za lepší zítřky“. Nenávist k úspěšný´m se místní aktivisté snaží živit ze všech sil.

Veřejné mínění si v Jemnici začíná uvědomovat, kam vede agitace aktivistů. Stále častěji a stále hlasitěji je slyšet o generačních sporech v rodinách při debatách revitalizaci zemědělského areálu na okraji Jemnice.

Propaganda aktivistů je záměrný pokus přesvědčit veřejné mínění občanů, aby mysleli a jednali tak, jak si to přeje spolek „Za dobrý život na Jemnicku“. Název „dobrý život“ velmi připomíná „dobré zítřky“, často zmiňované heslo komunistické agitace padesátých let. Dobré zítřky po kterých toužili agitátoři padesátých let nikdy nenastaly. Naopak nastala stagnace národního hospodářství po celé desítky let.

Oživování ducha padesátých let si už uvědomili i někteří místní zastupitelé. Ze závěrečné diskuse odešli s tím, že „to nebudou poslouchat“. Aktivisté si dovezli posilu agitátorů až z Prahy.

Cesta do pekla padesátých let je v Jemnici dlážděná agitací místních „aktivistů o dobrém životě na Jemnicku“. Podobnost s komunistickou agitací padesátých let je stále zřetelnější. Pod starostou Jemnice Miloněm Slabým se začíná kymácet židle: svou nečinností na jednání zastupitelstva už rozčílil i zastupitele nejsilnějšího uskupení Sdružení nezávislých kandidátů. Sám starosta Slabý vedl Sdružení nezávislých kandidátů do minulých místních voleb jako lídr, nyní měl být na třináctém místě z jedenadvaceti kandidátů. Z třináctého místa kandidátky ale odešel a oznámil založení uskupení „Pro Jemnici“.

Jemnici čeká horké léto s diskusí o hodnotách dobrého života na Jemnicku i budování světlých zítřků v podobě zákazu podnikatelského záměru zemědělce Josefa Koláře. Podobnost vyhánění podnikatelského záměru Koláře s vyháněním kulaků v padesátých letech už začíná být zřejmá.

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Grafickou podobu zajistil WebRex s.r.o.
 
Výroba www stránek a eshopů