Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Prezident Zeman letos o dovolené opět zavítá na Vysočinu

Miloš Zeman, prezident ČR
Miloš Zeman, prezident ČR
Foto: Partie Terezie Tománkové na CNN Prima NEWS

Prezident Miloš Zeman letos stráví dovolenou na Vysočině a v Lánech. Na Vysočinu odjede na "několik málo dnů" v první polovině července. Od počátku srpna pak bude asi tři týdny v Lánech. ČTK to řekl prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček.

Zeman jezdí na Vysočinu na dovolenou každoročně. Tráví ji v Novém Veselí, kde spoluvlastní nemovitost. Proslulými se staly jeho plavby v gumovém člunu na místním rybníce.

V posledních letech ale po většinu dovolené zůstává na zámku v Lánech, který historicky slouží jako letní sídlo prezidenta. Zeman v něm nyní pobývá po většinu roku.

Na zámek se loni vrátil i poté, co byl propuštěn z nemocnice do domácí péče. V Lánech si hlava státu staví i nové bydlení. Do domu se chce přesunout, až příští rok v březnu opustí funkci prezidenta.

Témata:  Miloš Zeman

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy