fitnesskotelna
fitnesskotelna
fitnesskotelna
Pátek 19. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - Přeháňky-Déšť

240 650 fitness kotelna

Draci získali zkušeného obránce

02. července 2022 - 20:23

Zpět na seznam článků

Mužstvo posílí Václav Čížek!

Draci získali zkušeného obránce

Draci získali zkušeného obránce foto: zdroj DŠ - Nela Dittrichová

Kdo si myslel, že je soupiska Draků už definitivní, ten se mýlil. Tentokrát se trenéři spolu s vedením zaměřili na defenzivu. A na tento post se jim podařilo získat zajímavou posilu. Šumperku se na letošní sezónu upsal Václav Čížek, obránce s extraligovými zkušenostmi. „Naším cílem bylo, abychom do obrany přivedli člověka, který lehce odlehčí Tomáši Drtilovi, jenž byl v sezóně několikrát spíše přetížen, než vytížen. A to se příchodem Venci povedlo,” prozradil Lukáš Majer.

Václav Čížek hokejově vyrůstal v pražské Spartě, kde prošel všemi mládežnickými kategoriemi. Svůj debut v české nejvyšší hokejové soutěži si odbyl, ještě jako junior, v sezóně 2008/2009 za Mladou Boleslav.

U Bruslařů působil až do ročníku 2010/2011, přičemž několikrát vypomohl prvoligovému Vrchlabí. Jeho další kroky pak směrovaly do tehdy prvoligového Hradce Králové, kde zůstal dvě sezóny. A právě v během tohoto angažmá se poprvé střetl s šumperským celkem.

Sezónu 2013/2014 strávil v prvoligovém Mostě, který vždy patřil mezi neoblíbené soupeře Draků. Mostecké barvy hájil krátce i rok nato, sezónu ale nakonec dohrál na Slovensku v Bánské Bystrici. A právě Slovensko se stalo Čížkovým domovem na dlouhých sedm sezón. Kromě Bánské Bystrice si zahrál také za Nové Zámky, Žilinu a Košice. Jeho poslední zahraničním klubem byl HK Martin.

Po sedmi letech však Čížek ohlásil návrat domů, kde ho oslovila nabídka kolínských Kozlů. A v Kolíně se mu sezóna podařila skvěle. Ve dvaačtyřiceti zápasech nasbíral solidních 14 bodů za 1 branku a 13 asistencí. Nyní je před Václavem Čížkem nová výzva, a to v barvách Šumperka, kde má spolu s Tomášem Drtilem plnit vůdčí roli defenzivy.

Vyjádření hlavního trenéra Lukáše Majera o příchodu Václava Čížka: "Naším cílem bylo, abychom do obrany přivedli člověka, který lehce odlehčí Tomáši Drtilovi, jenž byl v sezóně několikrát spíše přetížen, než vytížen. Venca Čížek je pravák, v hokeji něčím prošel a zároveň posbíral spoustu zkušeností, které nyní může využít pro náš klub. Do Šumperku zpravidla přivádíme mladé kluky, bez rodin a s touhou prorazit do velkého hokeje. Proto každý příchod hráče, který má přes tři startů ve slovenské extralize je pro náš klub takovým svátkem. Venca je hladový, nastavený pracovat a jsem přesvědčen, že odevzdá pro náš tým maximální úsilí a zároveň svojí aurou vnese do kabiny potřebný klid."

Autor: red., Vanessa Vařeková - redakce DŠ foto: zdroj DŠ - Nela Dittrichová

Fotogalerie

Draci získali zkušeného obránce  foto: zdroj DŠ - Nela Dittrichová

Další články z rubriky

ŠumpeRUN 2024

ŠumpeRUN 2024

Registrujte se do závodu na nové trati běžeckého závodu v Šumperku

Dietos vs Warriors 20:16

Dietos vs Warriors 20:16

Reportáž ze zápasu

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.