InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Folk koncert kapel Spolektiv a Jistem

    sobota 11.5 19:00 - Na Ostrově, ul. Na Dubovci, Strakonice

  • Koncert kapely Parkán

    sobota 11.5 20:00 - Podskalí – Hospůdka Ostrov, Strakonice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zahájeno. Přeštěnice u Milevska hostí mistrovství ČR v jezdecké všestrannosti

 Autor: Michaela Neumannová

    Autor: Michaela Neumannová

PŘEŠTĚNICE - Sobotní večer se v areálu v Přeštěnici u Milevska nesl v duchu slavnostního zahájení mistrovství České republiky v jezdecké všestrannosti pro kategorie dětí a juniorů. Jezdecký klub Bártův dvůr z Přeštěnice u Milevska se chopil jezdeckého šampionátu poté, co od pořádání odstoupil tradiční organizátor ve Vrchovanech v Libereckém kraji. V sobotu 2. července v 19 hodin fanfáry uvedly soutěžní ekipy jednotlivých krajů a přivítaly hosty.

 

Na kolbišti se představili zástupci ekip dětí a juniorů z České republiky. Koňské povozy přivezly sbor rozhodčích v čele s Danielou Diringerovou nebo stavitelku trati Gabrielou Slavíkovou. Podporu soutěžícím přijeli vyjádřit i senátoři Jaroslav Větrovský a Petr Štěpánek, náměstek hejtmana Jihočeského kraje Pavel Hroch nebo místostarostové obce Přeštěnice Marcela Dolejší a Petr Pechánek, kteří jsou rádi, že právě malá jihočeská obec je v poslední době centrem kulturního a sportovního života.

Padla zmínka i o náročnosti uspořádání mistrovských závodů, protože v Jihočeském kraji se během čtrnácti dnů koná už druhé mistrovství republiky. V nedalekém Kovářově se ve čtvrtek 23. června jela časovka Mistrovství ČR a SR v cyklistice, finále pak v Mladé Vožici, odkud přijel právě senátor Větrovský. Jezdecké mistrovství hostí Přeštěnice od soboty 2. do úterý 5. července. Po sobotním úvodním ceremoniálu už mladí závodníci nastoupí v neděli k drezurní zkoušce, v pondělí jsou na programu terénní crossy a v úterý parkury. Ceremoniál zpestřila vystoupením taneční skupina EFK z Milevska a diskotéku zahájila DJ Kačka Kouklová.

Jihočeský kraj bude v kategorii dětí 12 - 14 let reprezentovat Vendula Kačírková z Tělovýchovné jednoty Sokol Semice. Za mladší juniory nastoupí Natálie Mandátová a Ema Králová, obě z Jezdeckého klubu Altius Jindřichův Hradec. Ze starších juniorů budou o medaile bojovat Michaela Neumannová a Nikol Kubíčková, obě z Jezdeckého klubu Dobrošov u Milevska a Alena Kozojedová z Jezdeckého klubu Slupenec na Českokrumlovsku.
Jihočeši měli na zahájení jednoznačně nejhlasitější podporu, diváci jsou srdečně zváni na všechna atraktivní soutěžní klání a boje o medaile.

 

 

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace