České mezzosopranisteky Bella Adamova a Jolana Slavíková se probojovaly do finále pěvecké soutěže v nizozemském ‘s-Hertogenbosch

Mladé české pěvkyně slaví další úspěch. Mezzosopranistky Bella Adamova a Jolana Slavíková jsou ve finále 55. ročníku mezinárodní pěvecké soutěže v oborech opera a oratorium v nizozemském ‘s-Hertogenbosch. Mezi vítěze předchozích ročníků patří mj. Pretty Yende a Thomas Hampson.

Finále se uskuteční v sobotu 2. července od 19 hodin v Concertgebouw Eindhoven za doprovodu orchestru South Netherlands Philharmonic pod taktovkou Hartmuta Haenchena a je možné jej sledovat online. Bella Adamova se představí v Mahlerově písni Urlicht a v árii Pie Jesu z Requiem Maurice Gustava Duruflého.

Již v průběhu semifinále získala Bella Adamova cenu odborné juniorské poroty: „V Bellině vystoupení jsme slyšeli velkou škálu barev, získala si naši plnou pozornost. Má velmi příjemný jevištní projev, díky němuž má publikum pocit, že ‚má vše bezpečně v rukách‘. Zaujal nás její sametový hrudní hlas a krásné legato.Bella zazpívala árii z Bizetovy Carmen „Près des remparts de Seville“, píseň Urlicht ze sbírky Chlapcův kouzelný roh Gustava Mahlera, árii „What would Missus Herring say?“ Benjamina Brittena a povinnou soudobou píseň, jež každoročně vzniká na zakázku soutěže.

Do letošního 55. ročníku soutěže, které předsedá sopranistka Linda Finnie a členkou poroty je například i Vesselina Kassarova, se na základě video nahrávek přihlásilo 420 zájemců všech hlasových oborů, do prvního kola porota přizvala šedesát z nich. Do semifinále se probojovalo šestnáct pěvců a do úplného finále osm. Na webu soutěže je možné zhlédnout i předchozí kola.

Sdílet článek: