Haalandem to nekončí, Dortmund chystá další přestup. Na kom zatím nejvíce vydělal?

Haalandem to nekončí, Dortmund chystá další přestup. Na kom zatím nejvíce vydělal?
Dortmund proslul zásobárnou mladých talentů. Také o jeho hráče aktuálního kádru je na trhu zájem. Za nejhodnotnějšího je nyní považovaný defenzivní záložník Jude Bellingham. I proto klub s nadějným středopolařem uzavřel smlouvu až do roku 2025.
Jeden z Angličanů v dortmundském dresu přišel do klubu v 16 letech za 25 milionů eur z Birminghamu. BVB si od jeho prodeje ovšem slibuje daleko větší částku. Okolo krouží kluby jako Liverpool nebo Manchester United, zatím ovšem s nabídkami přes sto milionů eur neuspěly.
Posledním velkým trhákem je prodej norského útočníka Erlinga Haalanda do Manchesteru City. Podle serveru Transfermarkt za jednadvacetiletého hráče utržilo BVB 60 milionů eur. Roli hrála také výstupní klauzule, která byla podmínkou Norova přestupu do žluto-černých barev ze Salzburgu. Rozdíl mezi nákupem a prodejem: 40 milionů eur.
Před pěti lety neváhal Dortmund Manchesteru City za 17letého hráče vyplatit částku 20 milionů eur. Sázka ovšem německému klubu vyšla. Sancho se ve Vestfálsku vypracoval a pronikl i do anglické reprezentace. Loni putoval do Manchesteru United za 85 milionů eur. Rozdíl mezi nákupem a prodejem: 65 milionů eur.
Foto: Reuters
mar mar
3. 7. 2022 8:12
Fotbalová Borussia Dortmund je známá vynikajícím skautingem a výchovou mladých talentů, které na hřišti zviditelní a dokáže dobře prodat. Za posledních deset let utržil osminásobný mistr Německa na prodejích hráčů podle serveru Transfermarkt zhruba 933 milionů eur. V přepočtu přes 23 miliard korun. Aktuálně.cz přináší přehled nejúspěšnějších prodejů žluto-černého klubu.
 

Právě se děje

Další zprávy