Alexander Bah (Benfica)  Pravý dánský obránce byl v Edenu sice jen rok a půl, za tu dobu ale stihl všechny přesvědčit o tom, jak moc dobře sešívaní udělali, když jej přivedli. Alexander Bah byl jedním z klíčových hráčů pražské družiny, zářil na domácí i evropské scéně a vysloužil si pozornost zahraničních klubů. Nakonec si plácl s Benfikou, která za něj zaplatila okolo 200 milionů korun. Čtyřiadvacetiletý Bah se tak stal nejdražším obráncem v historii české ligy.
 Mads Emil Madsen (Aarhus)  Rok a dost, déle Mads Emil Madsen v Edenu nevydržel. Čtyřiadvacetiletý dánský záložník přicházel do Slavie coby potenciální náhrada za Lukáše Provoda, o svých kvalitách ale nepřesvědčil a v lize odehrál jen dvanáct zápasů. Ve Slavii končí a jde do dánského Aarhusu.
 Michael Krmenčík (Jakarta)  Před rokem o něj stála Sparta, bývalý kanonýr Plzně si ale nakonec plácl se Slavií. V Edenu se měl stát útočníkem číslo jedna, čekalo se, že sešívané dovede do Ligy mistrů a tím se změní jeho hostování z Brugg v přestup. Jenže nic takového se nekonalo. Slavia hrála jen Konferenční ligu a devětadvacetiletý Michael Krmenčík si místo v sestavě nezískal. Nechtěly ho však ani Bruggy, a tak šel společně s Kúdelou do Jakarty.
 Denis Alijagič (Olympiakos)  Na podzim zářil v dresu druholigové Vlašimi, a tak si jej Slavia stáhla v zimě zpět. Do sešívaného kádru se sice Denis Alijagič nedostal, čekalo se ale, že nabere potřebné zkušenosti v Liberci a v létě se porve o místo v Edenu. Jenže devatenáctiletý mládežnický reprezentant se ve Slovanu neprosadil a společnou řeč nenašel ani se Slavií. Ta jej proto prodala do Olympiakosu, kde se sejde i s Tomáše Vaclíkem.
6
Fotogalerie

Talent, hvězda i veterán. 6 hráčů, kteří v létě odešli ze Slavie do zahraničí

Slavia je na přestupovém trhu aktivní a přivedla už několik nových posil. Pár hráčů ale z Edenu taky odešlo.

V zimě z Edenu odešel Nicolae Stanciu, který zamířil do Číny. A v létě jej následovali další. Sešívané v minulých dnech opustilo dalších šest fotbalistů, kteří odešli z Edenu do zahraničí. Jejich jména najdete v následujících kapitolách.

Pokračování 2 / 7

Ondřej Kúdela (Jakarta)

Ondřej Kúdela Slavia 22 Vlastimil Vacek  Právo  Profimedia.jpg

Ondřej Kúdela přišel do Slavie v polovině ročníku 2017/18 z Liberce. Mnozí fanoušci si tehdy klepali na čelo, z Kúdely ale v Edenu vyrostl výborný stoper, jenž se dostal i do reprezentace. Ve Slavii patřil mezi klíčové postavy, měl pevný flek v základní sestavě, přibrzdila jej však rasistická kauza v zápase s Rangers i vleklé zranění, kvůli němuž si v loňské sezoně připsal jen 13 ligových startů. Poté, co mu skončila smlouva, odešel do indonéské Jakarty.

Foto: Vlastimil Vacek / Právo / Profimedia

Pokračování 3 / 7

Alexander Bah (Benfica)

Alexander Bah Slavia 22.jpg

Pravý dánský obránce byl v Edenu sice jen rok a půl, za tu dobu ale stihl všechny přesvědčit o tom, jak moc dobře sešívaní udělali, když jej přivedli. Alexander Bah byl jedním z klíčových hráčů pražské družiny, zářil na domácí i evropské scéně a vysloužil si pozornost zahraničních klubů. Nakonec si plácl s Benfikou, která za něj zaplatila okolo 200 milionů korun. Čtyřiadvacetiletý Bah se tak stal nejdražším obráncem v historii české ligy.

Foto: Profimedia.cz

Pokračování 4 / 7

Mads Emil Madsen (Aarhus)

Mads Emil Madsen Vlastimil Vacek Právo Profimedia.jpg

Rok a dost, déle Mads Emil Madsen v Edenu nevydržel. Čtyřiadvacetiletý dánský záložník přicházel do Slavie coby potenciální náhrada za Lukáše Provoda, o svých kvalitách ale nepřesvědčil a v lize odehrál jen dvanáct zápasů. Ve Slavii končí a jde do dánského Aarhusu.

FotoVlastimil Vacek / Právo / Profimedia

Pokračování 5 / 7

Michael Krmenčík (Jakarta)

Michael Krmenčík Slavia.jpg

Před rokem o něj stála Sparta, bývalý kanonýr Plzně si ale nakonec plácl se Slavií. V Edenu se měl stát útočníkem číslo jedna, čekalo se, že sešívané dovede do Ligy mistrů a tím se změní jeho hostování z Brugg v přestup. Jenže nic takového se nekonalo. Slavia hrála jen Konferenční ligu a devětadvacetiletý Michael Krmenčík si místo v sestavě nezískal. Nechtěly ho však ani Bruggy, a tak šel společně s Kúdelou do Jakarty.

FotoDominik Bakes / CNC / Profimedia

Pokračování 6 / 7

Denis Alijagič (Olympiakos)

Denis Alijagič Pavel Mazáč CNC Profimedia.jpg

Na podzim zářil v dresu druholigové Vlašimi, a tak si jej Slavia stáhla v zimě zpět. Do sešívaného kádru se sice Denis Alijagič nedostal, čekalo se ale, že nabere potřebné zkušenosti v Liberci a v létě se porve o místo v Edenu. Jenže devatenáctiletý mládežnický reprezentant se ve Slovanu neprosadil a společnou řeč nenašel ani se Slavií. Ta jej proto prodala do Olympiakosu, kde se sejde i s Tomáše Vaclíkem.

FotoPavel Mazáč / CNC / Profimedia

Pokračování 7 / 7

Petar Musa (Benfica)

Petar Musa Slavia ICHAL SVÁČEK MAFRA Profimedia.jpg

V sezoně 2019/20 dal za Liberec a Slavii dohromady čtrnáct branek. Čekalo se, že se v Edenu stane útočnou jedničkou, v průběhu dalšího ročníku ale zamířil na hostování do Unionu Berlín a v minulé sezoně hrál za Boavistu. V portugalské lize nasázel 11 branek a v zemi už zůstal. Z Boavisty se však přesunul do Benfiky.

Foto: MICHAL SVÁČEK / MAFRA / Profimedia

Doporučujeme

Články odjinud