Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Aktualizováno 20.6.2022: Česká televize produkuje výukové pořady o lesbismu, transgenderu, sexu a znásilnění. Programy doporučuje i dětem na základních školách

***

Tomáš Baťa: „Silní milují život.“

***

KVH zena muz panel zenske lobby 16.6.2022KVH zena muz strategie vlady 16.6.2022Pod mottem Čas na rovnost žen a mužů, se konala v Knihovně Václava Havla celodenní debata o třech panelech. Třetího jsem se už nezúčastnil z časových důvodů. Připadal jsem si jako „sám voják v poli“ mezi pár hosty a většinou hostek.  Při jednom z mých několika krátkých vystoupení dokonce zaznělo: „Váš názor nás nezajímá“, který jsem chápal jako nezvládnutí emocí jedné z panelistek.

Kam asi může vést diskuse s jedním názorem a kde všichni jsou zajedno? Opět vystupovali většinou „vypravěči a konstatovači“ žádný řečník. Occamova břitva panelistům zjevně nic neříkala, „přemýšleli“ mluvením, silné myšlenky argumentace se občas objevily jen v náznaku. Snažil jsem se dabatu a věcnou argumentaci trochu „povznést“ v dobré víře. Nebyla tak vnímána, až jsem si na konci druhého panelu „koledoval o vypovězení“. BATA Inspirace avers 2022Přesto si myslím, že má argumentace Tomášem Baťou o přirozenosti ženy a muže jisté stopy v myslích přítomných zanechala.

Položil jsem všem panelistům a panelistkám i otázku zda podle nich existuje rozdíl mezi rovností a rovnoprávností, dlouhé mlčení, až mi jeden panelista neodpověděl. Od otázek, zda by si hostky nechali mužem podržet kabát, zda fandí ženám při vzpírání, za volantem nákladních automobilů, či mužům, kteří rádi háčkují a pletou či apod., jsem raději upustil…  

Připojuji malou FOTOGALERII s citáty Václava Havla, s kompletní Baťovskou filosofii vztahů mezi ženou a mužem a zvukové záznamy: ÚVODI.panelII.panel  

KVH panel I zena muz 16.6.2022KVH panel II zena muz 16.6.2022Budeme-li popírat přirozenost ženy a muže, tedy i přírodu samu, nedopadneme dobře. Mimochodem věděli jste, že v době válek se rodí více chlapců? A my chceme ovládat toho, kdo nás má od věky věků pevně „v hrsti“ a který nám vždy připomene naši nerozumnost, když ohrožujeme sami sebe. Zákony Boží a přírody si vždy poradí s těmi, kdo je chtějí zpochybňovat v rozporu se zdravým rozumem.

Zúčastnilo se cca 30 lidí, žádná média jsem nezaznamenal. Náklady na akci v řádu desítek tisíc korun hradil Úřad vlády ČR.

***

Světu hrozí klimatický, společenský, hospodářský a mravní kolaps. Použije osvědčené řešení Tomáše Bati?!

Jan Šinágl, 17.6.2022

***

FINSKO: Pokračování kauzy Räsänenová

Řeč je o Päivi Räsänenové, finské křesťanské političce, poslankyni a exministryni vnitra, která veřejně hájí biblický pohled na homosexuální praktiky. Kvůli tomu skončila před soudem.

O jejím případu jsme psali i zde na NP. Naposledy 25. dubna. Proto jen stručně připomenu: soud první instance ji zprostil obvinění, že se dopustila podněcování proti menšině občanů. Spolu s ní byl souzen i luteránský biskup Pohjola (ona sama je také luteránka) – a také on byl verdiktem vyneseným 30. března 2022 osvobozen. Podněcování se měli dopustit tím, že veřejně prezentovali to, co o homosexuálních praktikách říká Bible. (Pohjola za to, že vydal její texty.)

Jejich prvoinstančním osvobozením kauza ovšem nekončí, neboť státní zástupkyně využila práva na odvolání. Osmadvacetistránkový odvolací spis předložila 29. dubna 2022. A jak 2. června informoval portál Evangelical Focus („Helsinki Court of Appeals announces Päivi Räsänen case will be reopened“), přibližně o měsíc později (31. 5.) Helsinský odvolací soud oznámil, že případ bude po podaném odvolání znovu otevřen.

Kdy se tak stane? Evangelical Focus s poukazem na „zdroje ve Finsku“ píše, že soud nezačne dřív než na podzim, případně až v roce 2023.

Tak dlouho budou muset poslankyně Räsänenová a biskup Pohjola čekat na přelíčení, které je podle soukromého názoru autora tohoto článku ze samotné své podstaty zcela zbytečné a nanejvýš problematické. Neboť, jak Päivi Räsänenová uvedla 19. února 2022 – tedy v době před vyhlášením osvobozujícího rozsudku první instance – při projevu na on line valném shromáždění Španělské evangelikální asociace:

„Pro křesťany je Bible Slovem Božím a my musíme mít možnost s ní souhlasit. Každý by měl mít možnost vyjádřit své hluboce zakořeněné přesvědčení o důležitých otázkách bez obav z cenzury nebo trestního postihu. To je zvlášť důležité pro křesťany, kteří jsou povoláni, aby vyzdvihli Ježíše a Jeho Slovo.“

Jinými slovy – nárokují-li si příslušníci LGBTQ komunity ve veřejném prostoru právo na svobodné vyjádření související s jejich způsobem intimního života, například formou pochodů hrdosti, což je ne všemi příslušníky většinové části společnosti přijímáno kladně a někteří to vnímají jako vyzývavou provokaci, a mají-li takové právo, což nelze zpochybnit, pak stejné právo musí mít i křesťané, pokud jde například o veřejně vyjádřený souhlas s tím, co o homosexuálních praktikách učí Bible.

Päivi Räsänenová přesně to udělala – a skončila u soudu. Ano, byla osvobozena, ale čeká ji soud další. Jistotu, že budou opět osvobozeni ona ani biskup Pohjola samozřejmě nemají.

Je zde tedy patrný rozdíl. Zatímco účastníci helsinských pochodů hrdosti se mohli a mohou těšit z práva na svobodnou prezentaci svého životního stylu, Räsänenová je za veřejné vyjádření (na sociálních sítích, v rozhlase, tiskem) toho, co o homosexuálních praktikách učí Bible, vláčena po soudech.

Vyjádřeno parafrází jednoho klasického citátu, všichni jsou ve Finsku svobodní, ale někteří jsou svobodnější.

Lubomír Stejskal

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (2 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)